Apple imbunatateste specificatiile hardware pe noile iPhone

0 Shares
0
0
0

Apple imbunatateste specificatiile hardware pe noile iPhoneIn timp ce Apple Watch a avut acel factor tipic “wow” de la Apple, atat in ceea ce priveste simplitatea si eleganta (atat cat pot fi de elegante si simple smartwatch-urile), iar Apple Pay ne-a furnizat o interfata foarte sigura de payment online, iPhone 6 a venit si el cu cateva update-uri solide, chiar daca la lansare, multe dintre componentele de la interior erau inca “la secret”.

Esti interesat de cel mai bun service iPhone? Intra pe ServiceGsm.ro!

Pentru fanii Apple, iPhone 6 a reprezentat intr-adevar o binecuvantare, avand un suport mult mai bun decat modelele anterioare.

Pentru cei ce abia atunci migrasera catre noile device-uri Apple, poate ca miscarea nu a fost una stralucita. Dar, la acel moment, existau inca multe intrebari la care nu aveam un raspuns, pentru a sari direct la concluzii.

O data cu lansarea iPhone 5s, Apple si-a turat toate motoarele, dar le-a plasat totusi intr-un spatiu de dimensiuni mici, in speta carcasa telefonului. Cu iPhone 6, compania a modificat putin stilul, carcasa fiind una mai generoasa ca si dimensiuni de aceasta data.

Cea mai mare si cea mai surprinzatoare schimbare pe care cei de la Apple au facut-o, a fost atunci cand au decis sa modifice marimea carcasei pentru iPhone. Inainte de asta, ai fi putut cumpara cam orice marime ti s-ar fi potrivit, daca era de cel putin 4 inch.

Acum, poti cumpara iPhone de 4.7 (iphone 6) sau de 5.5 inch (iPhone 6 Plus). Colturile telefonului sunt rotunjite si device-ul in general este unul mult mai subtire decat era iPhone 5s de exemplu (cu o grosime de 6.9mm si 7.1mm pentru iPhone 6 si respectiv 6 Plus, fata de 7.6 mm la iPhone 5s).

De asemenea, device-ul este mult mai usor decat cele precedente. Iphone 6 cantareste doar 129 de grame, iar iPhone 6 Plus, 172 de grame.

Rezolutia este acum una de 1334×750 pentru iPhone 6, la o densitate a pixelilor de 326 ppi (pixeli per inch), iar pentru iPhone 6 Plus, rezolutia s-a marit chiar si mai mult, acesta beneficiind de o rezolutie full hd 1920×1080 cu o densitate a pixelilor inca si mai buna, de 401 ppi. Apple numeste de altfel acest display, “Retina HD”.

iPhone 5s are o rata de aspect a ecranului de 16:9 si o rezolutie de 1136×640. Cele mai importante intrebari privind aceste aspecte, se invart in jurul modalitatii in care Apple a putut sa scaleze aceste dimensiuni, userii intrebandu-se daca vor avea parte de anumite artefacte pe ecran (in special in aplicatii) si in special in acele aplicatii ce nu au fost inca optimizate pentru astfel de rezolutii si/sau rate de aspect.

Atunci cand cei de la Apple au facut trecerea catre Retina Display, foloseau o scala x2. Se pare ca iPhone 6 are o scalare cu multiplicator de 1.17x insa. Aceasta ar putea sa aiba un impact asupra fisierelor bitmap, cel putin initial si va cere ceva mai multe resurse din partea placii video integrate (gpu – grafic processing unit).

0 Shares
You May Also Like