Avantajele unei masini pe benzina

Avantajele unei masini pe benzina

0 Shares
0
0
0

Avantajele unei masini pe benzinaA sosit momentul sa achizitionati un autoturism, iar tot ce mai aveti de facut este sa va decideti daca alegeti autoturismul pe benzina sau pe motorina? In randurile care urmeaza puteti descoperi cateva dintre cele mai importante avantaje ale masinilor pe benzina.

Continuati sa cititi pentru ca puteti afla informatii care va pot trimite cu un pas mai aproape de noua dvs. masina cu motor pe benzina.

Preturi mai mici la pompa

Dupa cum bine stim cu totii si vedem cand mergem la pompa pentru a alimenta, benzina este mai ieftina in comparatie cu motorina. Se spune ca masinile diesel sunt mai eficiente pentru ca ofera un consum de carburant mai mic, dar daca nu folositi masina pentru a face zi de zi kilometrii cu aceasta, atunci avantajul diesel dispare, pentru ca nu va puteti bucura de economii.

In aceste conditii, masina pe benzina reprezinta alegerea ideala, pentru ca pretul benzinei dupa cum am mai spus, este mai mic decat pretul motorinei.

Pret mai mic la achizitie

Cei care au studiat cu atentie piata auto atat offline cat si online, au putut intelege rapid faptul ca masinile cu motorizare pe benezina au preturi mult mai mici in comparatie cu masinile diesel, iar aici discutam despre modele identice, cu dotari identice, doar tipul motorizarii fiind diferit.

Cand doriti sa cumparati o masina second hand, aveti avantajul de a cheltui mai putini bani, dar la revanzarea masinii acest lucru se intoarce impotriva dvs., pentru ca veti primi mai putini la vanzarea masinii.

Intretinere mai avantajoasa din punct de vedere financiar

Atunci cand doriti sa va alegeti autoturismul, cu siguranta este necesar sa puneti mare pret si pe costurile intretinerii. Ei bine, o masina care are motorul pe benzina este mai ieftina la intretinere in comparatie cu o masina cu motor pe motorina.

Porneste mai usor

Se spune ca masinile diesel pornesc mai greu iarna, insa in ceea ce priveste masinile cu motor pe benzina, nu trebuie sa va faceti griji. Acestea pornesc mult mai usor pe perioada sezonului rece (toamna tarziu-iarna).

Masinile pe benzina sunt mai silentioase

Un alt lucru pe care il cunoastem despre motoarele diesel, este ca produc un zgomot mai puternic in timpul functionarii, comparativ cu masinile cu motoare pe benzina. Acesta nu poate fi decat un alt mare avantaj pentru masinile cu motorizare pe benzina.

Exista si dezavantaje ale masinilor cu motorizare pe benzina, iar unul dintre acestea este cuplul mai mic decat al motoarelor diesel similare. Durata de viata mai scurta a motoarelor pe benzina in comparatie cu durata de viata a motoarelor diesel este un alt dezavantaj.

Asadar, masinile cu motorizare pe benzina au atat avantaje cat si dezavantaje, iar inainte de a alege masina care va place, treceti cu ea pe la un service auto cu statie itp in Cluj Napoca petru verificarea masinii.

Este foarte important sa verificati masina intr-o astfel de locatie din mai multe motive. In primul rand, intr-o statie cu service itp, isi desfasoara activitatea doar cei mai buni mecanici care vor testa masina care urmeaza sa fie cumparata.

Atat sistemul de franare, cat si sistemul de directie al masinii vor fi atent verificate de catre un mecanic de la service-ul itp. In aceste conditii, aveti siguranta ca alegeti o masina buna, si bine testata inainte de a fi cumparata.

Nu in ultimul rand, precizam faptul ca intr-o statie itp Cluj Napoca, daca va duceti masina sa o verificati, puteti testa si gazele emise de aceasta. Acesta este un detaliu important, pentru ca daca gazele nu corespund si va opreste politia alaturi de un echipaj RAR  monol pe drum, puteti primi amenda, si vi se poate retine talonul masinii.

0 Shares
You May Also Like