Cateva criterii de baza in alegerea unui smartphone

Cateva criterii de baza in alegerea unui smartphone

0 Shares
0
0
0

Cateva criterii de baza in alegerea unui smartphone
Chiar daca au trecut ani de la aparitia pe piata a telefoanelor de tip smartphne tehnologia nu inceteaza sa uimeasca prin noi functii si noi carcateristici in ceea ce priveste producerea telefoanelor mobile.

Este o lupta destul de grea intre cei care sunt la inaltime si au concurenta, insa probabil este si mai grea pentru cei care sunt cu adevarat impatimiti de tehnologie si fac din achizitionarea gadget – urilor a adevarata pasiune.

Cu siguranta s – a pierdut cu ceva ani in urma ideea principala pentru care a fost inventat telefonul, iar marile companii nu fac altceva decat sa scoata pe piata produse noi, de la un an la altul cu functii pe care altadata nici nu le visai.

In ceea ce priveste preferintele clientilor, parerile sunt impartite, la fel si alegerile. In tara noastra probabil un procent relativ mic al populatiei achizitioneaza un telefon exact in momentul aparitiei pe piata datorita costurilor ridicate direct proportional cu carcateristicile si tehnologia de care dispune.

In plus, in randul adolescentilor s – creat un adevarat trend si o adevarata concurenta in detinerea unui telefon de ultima generatie.

Deja este o convingere unanima ca exista unii care pot sa faca perfect un review la cel putin 3 marci diferite de telefoane.

In schimb, cei de generatia urmatoare, habar nu au despre ce carcateristici ar trebui sa aiba un smartphone iar daca au achizitionat unul la un pret avantajos in cadrul unui abonament se folosesc de el ani la rand.

Presupunand ca ar trebui sa faci o achizitie la un moment dat, trebuie sa stii cateva criterii de baza, indeosebi pentru faptul ca detinerea unui smartphone nu este pentru cateva zile sau luni.

In primul rand este necesar sa iti stabilesti un buget de care dispui si in functie de acesta sa studiezi piata si ofertele.

Un telefon scump nu inseamna neaparat un telefon bun, iar un telefon bun nu inseamna neaparat o anume companie sau numele unui anumit brand.

Pornind de la functiile de baza ale unui telefon, acelea de a initia apeluri si a primi apeluri si continuand cu mesajele scrise, utilizarea camerei foto si acoperirile de retea de internet, un telefon bun, raspunde nevoilor fiecaruia, daca acestea sunt bine stabilite.

In functie de marimea aparatului, imaginea oferita de display – ul acestuia trebuie sa fie una comoda pentru tine si sa iti satisfaca preferintele. La fel marimea telefonului, care pentru un barbat ar fi caraghioasa atunci cand e prea mic si pentru o femeie destul de incomoda daca este prea mare.

Telefonul cu display -ul de 5 inch se pare ca ramane inca in topul preferintelor atat ca utilitate in ceea ce privete manevrarea usoara a telefonului cat si in ceea ce priveste aspectul vizual al ecranului.

Un alt criteriu de importanta pentru alegerea unui smarphone este memoria RAM si bineinteles procesorul.

Acestea sunt responsabile de performanta telefonului, procesorul fiind creierul telefonului.

Cele mai cunoscute procesoare sunt produse de Media Tek, Qualcomm, Exynos pentru Samsung si Apple pentru Iphone.

In ceea ce priveste memoria RAM, aceasta este responsabila de stocarea tuturor aplicatiilor si datelor de care facem uz atunci cand folosim telefonul.

Telefoanele cu memorie extensibila, permit atasarea un microSD, prezentand marele avantaj de a stoca mai multa informatie pe telefon. De obicei cardurie de memorie stocheaza fotografii, videoclipuri, documente si orice alte date care pot fi transferabile din memoria telefonului.

Exista telefoane care prezinta doua sloturi pentru cardurile SIM, lucru care permite utilizarea a doua numere de telefon intr -un singur telefon.

Camera foto reprezinta in ultimul timp un criteriu de baza in alegerea telefonului.

Pentru evaluarea calitatii unei camere foto, trebuie vazute carcateristicile de rezolutie si prezenta unor stabilizatori optici, sau precizarea unor informatii cu privire la unghiul si zoom -ul optic.

Acumulatorul este direct responsabil de autonomia telefonului. Cu cat acesta va fi ai mare, cu atat te vei putea folosi de telefon o perioada mai indelungata.

Alegerea sistemului de operare ramane la latitudinea fiecaruia si in prezent cele mai intalnite pe piata sunt Android, IOS si Windows.

Porturile de care dispune telefonul au de asemenea o importanta mare, pentru ca este de inteles ca nu poti incarca un Iphone printr – o mufa incarcare Lg, de aceea dispozitivele pe care crezi ca le poti utiliza si deja le detii, trebuie sa fie compatibile cu telefonul.

Alte carcateristici ale telefoanelor sunt particularizte in functie de model dar nu sunt de o importanta majora decat depind de preferintele fiecaruia.

0 Shares
You May Also Like