Ce este albirea dentara?

Ce este albirea dentara?

0 Shares
0
0
0

Ce este albirea dentara?Albirea dentara poate lumina culoarea dintilor. Acest lucru se face de obicei cu ajutorul gelurilor care contin peroxid de hidrogen sau cu substante care elibereaza peroxid de hidrogen (de exemplu, peroxid de carbamida).

Aceste substante au un efect oxidant asupra pigmentilor de culoare a dintilor; prin descompunerea legaturilor chimice ale acestor pigmenti, dintii pot aparea cu mai multe nuante mai deschise. Apropo: peroxidul de hidrogen este, de asemenea, materialul folosit pentru albirea parului!

Cand este utila albirea?

Albirea este ideala daca nu sunteti multumit de nuanta pe care o are culoarea dintilor. Chiar si dintii individuali de exemplu, dintii tratati la radacini, care sunt adesea de culoare mai inchisa pot fi usurati prin albire.

Cu toate acestea, albirea profesionala nu este intotdeauna necesara: odata cu decolorarea dintilor externi, adica depuneri pe suprafata dintelui, curatarea profesionala a dintilor, ajuta de obicei iar albirea nu este necesara aici. Decolorarea externa este adesea cauzata de substante din alimente si bauturi, cum ar fi vinul rosu, tutunul sau cafeaua, dar si dupa administrarea anumitor medicamente.

Cu toate acestea, daca decolorarea nu se face pe suprafata dintelui, ci in interiorul dintilor, curatarea profesionala a dintilor sau periajul complet nu au niciun efect. Cu o astfel de decolorare interna a dintilor, se recomanda albirea. Se produce decolorarea interna a dintilor, de exemplu:

  • prin anumite medicamente in timpul dezvoltarii dintilor.
  • dupa aportul crescut de fluor.
  • dupa tratamentul canalului radicular.
  • dupa un accident dentar.

In plus, fiecare persoana are o culoare individuala a dintilor, prin natura, care se schimba pe parcursul vietii, de exemplu prin uzura smaltului dintilor, prin expunerea la acid sau macinare.

Care sunt optiunile de albire?

In momentul in care o persoana isi doreste albirea dintilor, are la dispozitie mai multe optiuni. Unele persoane aleg sa urmeze acasa tot felul de remedii, despre care se spune ca sunt foarte eficiente, si ca reusesc sa contribuie din plin la albirea dintilor.

Exista persoane care atunci cand dintii lor nu sunt de un alb stralucitor asa cum isi doresc, aleg sa foloseasca diferite produse pe care le pot cumpara de la farmacie. Putem aminti aici pastele de albire a dintilor, gelurile pentru albirea dintilor sau benzile de albire dentara.

In mod evident insa, cea mai indicata solutie pentru persoanele care intentioneaza sa opteze pentru tratamentul de albire dentara, este aceea de a accesa https://www.mydental.clinic/estetica-dentara-si-albire-dinti/, pentru a lua legatura cu specialistii de la clinica de stomatologie, care le poate oferi un tratament profesional de albire a dintilor.

Dupa cum se poate vedea in ceea ce priveste optiunile de albire, exista si posibilitatea de a incerca albirea dentara acasa, folosind diferite remedii casnice, si care pot fi eficiente pe termen scurt, dar mai exista tot acasa si posibilitatea de a folosi diferite produse despre care se spune ca au efect de albire dentara.

Cea mai eficienta solutie insa, este reprezentata de tratamentul profesional de albire a dintilor, care poate fi efectuat intr-o clinica de stomatologie, de catre un medic stomatolog.

Ce ar trebui sa iau in considerare inainte de a decide cu privire la albire?

Dentistul dvs. poate judeca cel mai bine ce rezultat va puteti astepta de la albire asa ca ar trebui sa-l vizitati, si sa-l intrebati cu siguranta, despre acest lucru. In plus, inainte de albire, trebuie sa se asigure ca dantura este sanatoasa si ca nu exista carii dentare sau boli ale patului dintelui.

Daca umpluturile sau cariile sunt defecte, agentul de albire ar putea intra in dinte intr-o maniera necontrolata si cu siguranta ar putea provoca deteriorarea acestuia.

Inainte de albire, stomatologul trebuie sa faca o curatare profesionala a dintilor. O culoare a dintelui mai intunecata nu se datoreaza intotdeauna modificarilor dintelui. Depozitele de pe suprafata dintelui pot fi de asemenea responsabile de decolorare.

Curatarea profesionala a dintilor ajuta adesea la indepartarea acestor depozite si face ca dintii sa apara din nou mai albi. Doar dupa curatare, medicul poate evalua cat de severa este decolorarea interna.

Albirea dintilor la cabinetul medicului

Odata cu albirea la cabinet, stomatologul acopera mai intai linia gingiilor sensibile pentru a preveni accesul inalbitorului. Apoi aplica agentul puternic concentrat – de obicei peroxid de hidrogen – pe suprafata dintelui, folosind o palnie sau o banda adeziva si il lasa sa functioneze.

El imbunatateste efectul de albire cu ajutorul unei lumini laser sau a unei lampi speciale. In functie de intensitatea dorita a albirii, sunt necesare una sau mai multe intalniri cu dentistul.

Dintii ai caror nervi au murit (asa numiti dinti avitari) de exemplu datorita tratamentului canalului radicular, de obicei se coloreaza mai mult decat dintii sanatosi. Daca un dinte tratat la radacina trebuie albit, stomatologul aduce agentul de albire direct in interiorul dintelui si permite ca agentul sa intre in vigoare cateva zile. Pentru a consolida si stabiliza smaltul, dentistul trateaza dintii corespunzatori cu fluor dupa albire.

0 Shares
You May Also Like