Ce sunt ferestrele si usile din vinyl?

0 Shares
0
0
0

Ce sunt ferestrele si usile din vinyl?Daca a fi prieten cu mediul inconjurator nu este doar o fraza goala pentru tine, atunci cand selectezi ferestre sau usi din vinyl, asigura-te ca acestea au profilul construit fara aditivi daunatori pentru om.

Profilele pvc de productie germana in general, sunt cunoscute in toata lumea pentru calitatea excelenta si standardele de mediu respectate. Aceasta, datorita evolutiei tehnologiei pvc si structurilor construite cu ajutorul acestei tehnologii, folosind stabilizator de calciu-zinc (fara nici un efect negativ asupra sanatatii omului).

Aceasta inovatie a permis constructorilor sa renunte la folosirea cadmiului, care era toxic. Acest tip de ferestre nu au nevoie de o mentenanta speciala sau garantii speciale. Curatarea se face folosind o carpa din material textil (de preferat bumbac) imbibata in apa cu putin detergent.

Pentru tamplarie pvc de cea mai buna calitate, va recomandam Design-plast-pvc.com.

Izolarea fonica.

Izolarea fonica in cazul acestor ferestre, este una excelenta. Aceasta s-a imbunatatit si mai mult, o data cu aparitia ferestrelor cu sticla dubla. Ferestrele de calitate (cu cel putin 2 camere) reduc sunetele si zgomotul din strada cu aproape 30-40 de decibeli. Calitatea sticlei izolatoare folosite la fabricarea acestor geamuri, este data de cantitatea panel-urilor de sticla ce intra in componenta ferestrei, precum si de grosimea acestora.

Una dintre caracteristicile principale, reprezentand de altfel si motivul principal pentru care schimbam ferestrele normale cu unele din pvc, este economia de energie. Acest tip de fereastra este un foarte bun izolator termic.

Pentru a salva cat mai multa energie, geamurile ferestrelor sunt ajustate la o distanta intre 6 si 18mm. Aerul aflat intre ferestre, este si el un bun izolator termic. Pentru o si mai buna economie a energiei, au aparut recent si ferestrele cu invelis de emisie joasa.

Noile ferestre ajuta la incalzirea casei in timpul iernii, prin izolarea termica excelenta, dar o mentin in acelasi timp racoroasa pe timpul verii. Asta, datorita design-ului izolator excelent. Cand este inchisa, acest tip de fereastra nu ar trebui sa lase sa treaca aerul (nici macar un pic).

Aceasta caracteristica este una pozitiva, dar daca in camera unde ati instalat ferestrele, ventilatia nu functioneaza adecvat, umezeala nu isi gaseste drumul si se depune pe profilul ferestrei, fereastra in acest caz ar putea aparea condensata. Pentru a minimiza acest lucru, trebuie sa ventilezi camera de cateva ori pe zi, cu ferestrele deschise larg.

Cele mai mari pierderi termice in cazul unei cladiri, sunt la nivelul ferestrelor. Aproximativ 25% din energie se pierde prin ferestrele prost izolate, chiar daca au rama dubla. Tehnologia moderna din ziua de astazi, a deschis drumul posibilitatilor de izolare completa a ferestrelor, in asa fel incat acestea sa nu mai reprezinte o problema cu pierderea de energie.

O data cu dobandirea unei eficiente crescute a capacitatii de izolare termica totala pentru spatiul de locuit, costurile se reduc si ele semnificativ.

Probabil veti fi placut surprinsi sa constatati la sfarsitul lunii, o reducere substantiala la facturi, dupa ce ati izolat casa cu astfel de ferestre. De asemenea, ferestrele si usile din vinyl, sunt mai putin predispuse la stricaciuni de orice fel, fata de cele din lemn.
Acestea nu se dilata sau nu se contracta din cauza vremii si in general sunt mult mai rezistente decat cele normale.

0 Shares
You May Also Like