Crearea unui site web – pasi importanti in web design

0 Shares
0
0
0

Crearea unui site web - pasi importanti in web designInainte de a incepe sa construiti un site este necesar sa alocati timp si pentru a planifica si proiecta acest site.

Sunt si pasi pe care nu ii puteti evita in ceea ce priveste crearea unui website, cum ar fi: analiza competitorilor, definirea unui proiect, analiza audientei, planificarea continutului, planificarea documentelor, determinarea tehnicii in care se va realiza site-ul si determinarea elementelor de promovare.

Mai multe detalii despre ce presupune de fapt web designul si cum ar trebui sa va organizati inainte de a demara procesul de realizare a siteului primim de la ItExclusiv.

Un site web nu poate fi realizat fara sa definim tot proiectul. Acest lucru presupune si intelegerea si stabilirea clara a obiectivelor pe care le are afacerea si a ceea ce trebuie sa includa in continut noul site. Obiectivele unei afaceri sunt strans legate de publicul caruia siteul se adreseaza.

Inainte de a incepe sa realizati un site trebuie sa studiati competitorii si publicul tinta. In special in cazul publicului tinta este indicat sa studiati nevoile si cerintele acestuia. Fara sa stiti exact care sunt competitorii este destul de greu sa intrati pe piata, nu mai vorbim de a concura cu ei.

Pentru a planifica siteul se vot parcurge mai multi pasi. Trebuie stabilit publicul, scopul si obiectivele afacerii, colectarea datelor si informatiilor si stabilirea unui design si a unor functionalitati pentru siteul web dar si metoda de implementare a acestora.

Procesul de web design va demara atunci cand stiti deja tot ce am enumerat mai sus. Fara sa planificati corect implentarea poate lasa o senzatie de incoerenta. Pentru a obtine un aspect primitor, o reorganizare corecta si o functionare perfecta ar trebui aplicate regulile de web design. In afara de aspect la un site trebuie urmarite si buna organizare a continutului si usurinta de navigare pe site.

Este esential sa gasiti un echilibru intre continut, performanta si functionalitate.

In etapa de constructie a siteului care este in fond si cea mai laborioasa, veti stabili si raportul dintre continutul scris si cel vizual. Trebuie sa mentineti un echilibru bun intre partea vizuala si continutul scris pentru ca vizitatorii sa nu se plicitseasca.
Impactul vizual se va realiza prin culori, contraste si forme. Rolul unui web designer este sa determine echilibrul perfect dintre vizual si informatii si mai exact o formula perfecta de a organiza continutul de pe  un site in asa fel incat siteul sa fie captivant pentru vizitatori.

In ceea ce priveste structura, aceasta se va realiza in functie de ce obiective stabiliti, dar tinand in acelasi timp cont si de subiectul afacerii prezentate. Indiferent ce tip de afacere este promovata, toate site-urile, trebuie sa puna la dispozitia clientului informatiile legate de ce anume pot gasi pe site, cu ce le poate fi de folos ceea ce gasesc si ce pot sa faca mai departe pe site.

Un alt principiu important din web design este acela de a genera emotii vizitatorilor. Daca mantineti simplitatea si utilizati elemente cu un impact vizual puternic orice site va avea personalitate si va genera curiozitatea vizitatorilor.

0 Shares
You May Also Like