Cele mai cunoscute tipuri de laptopuri

Cele mai cunoscute tipuri de laptopuri

0 Shares
0
0
0

Cele mai cunoscute tipuri de laptopuri

O persoana care este pe punctul de a-si cumpara un laptop, trebuie sa stie faptul ca pe piata de laptopuri se gasesc trei categorii de echipamente, si anume: laptopuri noi, laptopuri second hand si laptopuri refurbished.

Ei bine, tu fiind o persoana care isi doreste foarte mult sa isi cumpere un astfel de echipament, ar trebui sa stii mai multe detalii si informatii despre fiecare categorie de laptopuri in parte, pentru a putea alege un model care consideri ca este potrivit pentru tine.

Laptourile noi sunt fara indoiala cele mai scumpe, insa poti sa gasesti atat lapropuri foarte performante de la producatorii de top, cat si laptopuri mai putin performante, de la producatori mai putin cunoscuti, asa ca daca ai de gand sa iti cumperi un echipament nou trebuie sa tii cont atat de firma producatoare, dar si de specificatiile tehnice ale echipamentului.

Foarte multa lume se gandeste ca ar fi mai bine sa isi cumpere un echipament nou pentru ca nu prea au idee ce inseamna cu adevarat un laptop refurbished, dar si pentru ca ei considera ca produsele second hand nu sunt de o calitate superioara.

Unii aleg astfel de echipamente noi, chiar daca nu le vor solicita foarte mult, insa nu vor sa detina un echipament care a mai fost utilizat si de catre alte persoane, astfel ca vor plati destul de multi bani pentru un astfel de laptop.

Cea mai noua categorie de laptopuri de pe piata este reprezentata de echipamentele refurbished. Ei bine, la inceput foarte multa lume facea o confuzie intre un echipament second hand si unul refurbished, motiv pentru care foarte putini posibili clienti isi indreptau atentia spre un echipament refurbished.

De fapt un echipament refurbished este un echipament reconditionat. Acesta a fost achizitionat de cate o institutie sau o companie cand era nou, iar la sfarsitul perioadei de leasing a fost predat companiei si inlocuit cu un alt echipament nou.

Ei bine, produsul ajuns la producator este testat iar mai apoi piesele care nu functioneaza la parametri optimi sunt inlocuite, dupa care echipamentul este din nou testat, astfel ca laptopul a fost reconditionat, iar mai apoi repus in vanzare. Cat ce odata laptopul a fost reconditionat, acesta a capatat denumirea de laptop refurbished.

Deci cu siguranta un astfel de laptop poate sa fie cel putin la fel de performant precum un echipament nou, si are un mare avantaj in fata acestuia, si anume pretul, iar in ultimul timp tot mai multi clienti isi indreapta atentia spre astfel de echipamente.

Ultima categorie de laptopuri este aceea a produselor second hand. Un laptop second hand Dell de exemplu poate sa fie cea mai buna alegere a ta daca vei folosi produsul doar pentru a naviga pe internet sau pentru a viziona filme.

Cu siguranta daca vei folosi doar in aceste scopuri un laptop, atunci nu va trebui sa investesti foarte multi bani in achizitionarea unui echipament, asa ca alegerea unui produs second hand poate fi cea mai buna alegere pentru tine. Poti sa te orientezi spre un model second hand si de la un alt producator, si in mod cert vei gasi o multime de echipamente care isi merita banii iar tu vei fi multumit de ce ai ales.

0 Shares
You May Also Like