Cum expediati un colet?

0 Shares
0
0
0

Pentru a expedia un colet ieftin este necesar sa optati pentru serviciile unei firme de curierat, insa inainte de a face acest lucru trebuie sa stiti faptul ca pregatirea corecta a coletelor va face ca acestea sa ajunga in timp util la destinatie, la costuri reduse.

Pentru a stii cum se livreaza un colet, va invitam sa parcurgeti alaturi de noi continuarea acestui articol, in care veti descoperi tot ce aveti de facut pas cu pas, pentru livrarea coletului.

Cum se livreaza un pachet?

Pasul 1: Impachetati cutia

Modul de ambalare a elementelor dvs. incepe cu alegerea cutiei potrivite. Este extrem de important sa alegeti o cutie in care sa incapa perfect ceea ce doriti sa expediati, si care sa se inchida perfect. Dupa ce alegeti cutia, trebuie sa asezati produsul in ea si sa o impachetati pentru a va proteja continutul si pentru a va asigura ca ajunge in stare intacta.

Utilizati o cutie robusta, cu suficient spatiu pentru a adauga amortizare pentru obiecte fragile si pentru a preveni deplasarea obiectelor. Imprimati cutia dvs. astfel incat sa se inchida plat pe toate laturile si sa intareasca clapele cu o banda de impachetare de 2 inchi. Daca reutilizati o cutie, asigurati-va ca vechile adrese sunt acoperite sau negate.

Pasul 2: Notati adresa

Imediat dupa ce terminati de impachetat coletul, este foarte important sa notati pe cutie adresa destinatarului. Adresele pachetelor trebuie formatate in acelasi mod ca si adresele de plicuri. Puneti ambele adrese de expeditor si destinatar pe aceeasi parte a casetei. Utilizati marker permanent pentru adrese scrise de mana.

Pasul 3: Contactati firma de curierat

Exista in clipa de fata diferite firme de curierat care actioneaza in toate regiunile tarii, asa ca daca aveti deja coletul pregatit pentru a fi trimis destinatarului, tot ce trebuie sa faceti este sa contactati o firma de curierat care sa va preia de acasa coletul.

Puteti de-asemenea sa va deplasati personal pana la sediul unei firme de curierat pentru a preda coletul care urmeaza sa fie rimis la destinatie.

Exista mai multe lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un serviciu de curierat rapid.

  • Continutul pachetului;
  • Destinatie;
  • Viteza;
  • Forma, dimensiunea si greutatea;
  • Manipulare speciala si asigurare;
  • Posibilitatea de urmarire a comenzii;
  • Livrare si confirmare de livrare.
  • Asigurare de expediere

Pentru articole deosebit de valoroase, va puteti asigura pachetul, astfel in cazul in care din cauza firmei de curierat acesta se deterioreaza iar persoana care urmeaza sa primeasca pachetul, il refuza pentru ca ajunge deteriorat, puteti primi despagubiri.

Atunci cand cautati firma de curierat pentru a livra coletul, trebuie sa va asigurati ca luati cea mai buna decizie. In fiecare oras exista mai multe firme de curierat, asa ca indicat ar fi sa solicitati informatii de la prieteni pentru a afla care firma isi onoreaza mai repede comenzile.

Puteti cauta chiar si pe forumuri pareri si experiente ale persoanelor care au trimis pachete prin intermediul acestor firme de curierat, iar in acest fel veti stii sigur care este firma spre care trebuie sa va indreptati atentia pentru a va livra coletele.

Pasul 4: Cunoasteti costurile

De mentionat este faptul ca nu toate produsele au acelasi cost de livrare. De regula, pretul transportului poate depinde de greutatea si de dimensiunile coletului, si chiar si de numarul de kilometri extra pe care curierul ii are de parcurs pentru a ajunge la destintatie, in cazul in care localitatea in care trebuie sa predea marfa nu se afla in aria sa de acoperire.

Pasul 5: Livrati pachetul

In cazul in care pana acum ati urmat deja toti acesti patru pasi pe care i-am amintit, nu va ramane altceva decat sa livrati pachetul. De regula, acesta trebuie sa ajunga in maxim 48 de ore la destinatie, dar in cele mai multe cazuri ajunge chiar si in doar 24 de ore sau chiar mai repede. Depinde totul si de distanta la care trebuie sa ajunga pachetul livrat.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in momentul in care trebuie sa livrati un colet. Indiferent de ceea ce urmeaza sa livrati, este mai sigur si mai rapid sa trimiteti pachete prin intermediul firmelor de curierat decat prin posta.

0 Shares
You May Also Like