Cum facem reciclarea telefoanelor mobile?

0 Shares
0
0
0

cum-facem-reciclarea-telefoanelor-mobileIndustria telefoanelor mobile si a smartphone-urilor se misca intr-adevar foarte repede.

In momentul de fata, exista sute de mii sau milioane de telefoane mobile vechi, care au devenit depasite, deoarece majoritatea dintre noi la fiecare 1 an sau 2 ani, alegem sa facem un upgrade, schimbandu-ne telefonul cu unul mult mai performant. Vrei sa accesezi serviciile de reparatii telefoane prin curier? Intra pe ServiceGsm.ro.

Totusi, telefoanele mobile mai vechi, nu sunt deloc nefolositoare. Companiile de reciclare care s-au specializat pe primirea si reciclarea acestor device-uri vechi, le introduc inapoi in circuitul de folosire sau le recicleaza, pentru materialele ce pot fi obtinute din acest proces (mase plastice, metal, sticla, etc.).

Atunci cand o firma de reciclare primeste telefonul tau mobil, acesta este reparat si refolosit (refurbished) sau este dezmembrat complet si re-procesat, in asa fel incat partile folositoare (componentele) de la interior sa poata fi folosite pe alte modele.

Acest lucru ajuta foarte mult in impactul asupra mediului inconjurator, reducand nevoia de materiale necesare, pentru componentele noilor device-uri mobile.

Multi dintre noi, avem undeva printr-o debara, un telefon mai vechi pe care nu-l mai foloseste nimeni, dar putini dintre noi realizeaza, ca pot obtine sume frumoase pe acele telefoane, mai ales daca avem anumite modele. Unele modele de telefoane mai vechi, se pot vinde in ziua de astazi cu sume intre 200-300 de lire, adica aproape pretul unui smartphone nou, high end.

Transforma-ti telefonul mobil in bani.

Reciclarea telefonului mobil, reprezinta o cale excelenta de a scapa de “gunoiul” din casa si este un proces foarte prietenos cu mediul inconjurator, fara a mai mentiona ca vom primi si un bonus sub forma de bani, atunci cand vom alege sa reciclam telefonul.

Cum functioneaza reciclarea pentru telefoanele mobile?

Serviciile/firmele/companiile de reciclare a telefoanelor mobile, platesc bani buni pentru vechiul tau device mobil, in orice caz mai multi decat ai primi, daca ai incerca sa-l vinzi unei persoane oarecare, cu exceptia faptului in care aceasta ar colectiona astfel de device-uri vechi si ar fi dispusa sa plateasca o suma consistenta, pentru un anumit model.

Pentru a verifica cat poti primi pentru modelul tau de telefon mobil, acceseaza website-ul companiei respective de reciclare si vezi care sunt conditiile si preturile practicate.

Daca telefonul tau indeplineste conditiile de reciclare, firma respectiva iti va prelua telefonul si vor transfera o suma de bani in contul tau bancar. Poti chiar recicla telefoane care nu mai functioneaza deloc (nu se mai aprind) si vei primi o anumita suma de bani pe ele, chiar daca mai mica.

Deoarece reciclarea vechilor gadget-uri a devenit din ce in ce mai populara, au inceput sa apara foarte multe companii de reciclare, care ofera aceste servicii. Trebuie sa cauti foarte bine printre acestea, daca vrei sa-ti reciclezi telefonul.

Unele dintre ele ofera sume foarte mici, iar altele chiar nimic, avand pretentia sa-ti si duci tu singur telefonul la sediu, pentru a fi reciclat.

Acest lucru poate fi bun oricum, daca vrei sa devii un bun prieten al mediului inconjurator, dar nu-ti recomandam sa te duci cu telefonul la o astfel de companie, daca vrei sa obtii si ceva bani pe el.

0 Shares
You May Also Like