Cum functioneaza Android Auto si ce poate face?

Cum functioneaza Android Auto si ce poate face?

0 Shares
0
0
0

Android Auto este o platforma software pe care Google a introdus-o pentru prima data in 2015 . Este vorba despre conectarea datelor de pe telefonul mobil la sistemul de infotainment al vehiculului, astfel incat totul sa fie cat mai clar posibil si astfel incat sa poti utiliza aplicatii utile precum Google Maps, Spotify, Waze, YouTube Music si multe altele. In acest articol, vei afla tot ce trebuie sa stii despre acest sistem.

Cum functioneaza Android Auto si pentru ce este bun?

Daca vehiculul tau accepta Android Auto, il poti conecta cu usurinta cu un cablu USB . Cand faci acest lucru, in infotainment va aparea o interfata pe care nu trebuie sa o configurezi si poti incepe sa o utilizezi imediat. Principalele avantaje ale acestui sistem includ mai multe functii cheie.

Cum functioneaza Android Auto si ce poate face?

  • Harti Google

Google Maps este conectat la contul tau Google , deci daca ai un intreg ecosistem construit pe Google, aplicatia Android Auto poate fi mai utila decat pare la prima vedere. De exemplu, poti seta cu usurinta trasee pe baza a ceea ce ai cautat in trecut pe telefon sau computer . Desigur, poti utiliza comenzi vocale pentru a introduce noi rute, pentru a adauga diferite repere sau pentru a primi notificari despre situatia actuala a traficului pe drumul pe care conduci.

  • Asistent Google

Cu comanda „Hei, Google”, poti solicita Asistentului Google aproape orice in Android Auto. Daca te-ai plictisit, ii poti adresa Google o varietate de intrebari pentru a raspunde. Daca o calatorie lunga cu masina te-a fascinat cu ganduri diferite si nu-ti amintesti cand s-a nascut Napoleon Bonaparte, poti afla in cateva secunde.

  • Apel si mesagerie

Daca esti una dintre persoanele care au cateva zeci de apeluri si mesaje pe zi, vei aprecia cu siguranta Android Auto. Iti transforma telefonul intr-unul fara maini, unde poti primi mesaje citite si apoi sa le raspunzi prin voce . Primirea apelurilor este o chestiune fireasca, dar le poti forma si prin voce.

  • Alte aplicatii utile

Android Auto are nenumarate alte aplicatii si depinde de tine sa le utilizezi. In loc de Google Map, poti utiliza Waze sau Sygic , de exemplu , in loc de Spotify poti asculta muzica si podcast-uri prin Deezer sau YouTube Music . In plus, este compatibil cu cei mai renumiti mesageri precum Facebook Messenger, WhatsApp sau Telegram . In plus, in urma cu ceva timp, Google a lansat o actualizare care imbunatateste destul de mult sistemul.

Dupa pornirea vehiculului, te poti astepta la un raspuns mai rapid de la Android Auto . Navigarea si redarea media se vor incarca mai repede .

Noua bara de navigare va afisa instructiuni pentru navigare, control media si, in acelasi timp, va permite sa controlezi alte aspecte ale telefonului, cum ar fi apelurile sau capacitatea de a reda podcast-uri etc.

Noul centru de notificari afiseaza apeluri, mesaje si alerte recente. Datorita acestui fapt, le poti raspunde rapid intr-un moment in care ti se potriveste si nu esti implicat in conducere.

Culoarea neagra primeste mai mult spatiu si, in general, designul este conceput pentru a se potrivi cu interiorul vehiculului . Fonturile si lizibilitatea textelor au fost, de asemenea, imbunatatite.

Daca ai un vehicul cu un afisaj mai mare , sistemul va folosi mai mult spatiu. Vei vedea mai multe informatii pe un ecran.

Cum se descarca Android Auto?

Daca nu ai Android Auto instalat pe telefon, descarca-l de pe Google Play. Apoi vei instala fisierul si vei avea serviciul activ dupa conectarea la vehicul. Nu iti fa griji, dispozitivul tau este in siguranta si nu va avea nevoie de servicii de reparatii telefoane in urma instalarii.

0 Shares
You May Also Like