Cum pot fi tratate corespunzator depozitele chimice si de combustibil pentru a evita poluarea

Cum pot fi tratate corespunzator depozitele chimice si de combustibil pentru a evita poluarea

0 Shares
0
0
0

Cum pot fi tratate corespunzator depozitele chimice si de combustibil pentru a evita poluarea
Cel mai bun raspuns la aceasta intrebare este cu ajutorul celui mai bun separator hidrocarburi din beton. Ceea ce conteaza este ca mediul sa nu fie poluat de astfel de substante periculoase.

In cazul in care sunt depozitate substante chimice precum antigel, vopsele, detergenti, degresante, solventi si fluide hidraulice, pot fi utilizate aranjamente speciale astfel incat toate aceste substante sa nu ajunga in mediu. In mod alternativ, sau in plus, ar putea fi luate in considerare dulapuri de depozitare incorporate securizate. Sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, in functie de capacitatea necesara.

Ar trebui sa se acorde o atentie deosebita pentru a se asigura ca recipientele sunt rezistente la atacuri de la substanta depozitata. Navele de depozitare trebuie sa fie etichetate pentru a-si arata continutul si trebuie pastrate cat mai aproape de punctul de utilizare si cat mai departe de drenurile de apa de suprafata. Toata apa care a intrat in contact cu aceste rezervoare sau recipiente trebuie trecuta prin separatorul de hidrocarburi.

Riscul de poluare din zonele de alimentare este deosebit de mare. Astfel de zone ar trebui izolate de scurgerea generala. Trebuie sa aveti grija deosebita la curatarea acestor zone .

Dezghetarea, curatarea si degresarea vehiculelor si componentelor trebuie sa fie efectuate intr-o spalatorie desemnata si nu pe un teren neamenajat sau in zonele care se deverseaza in scurgerile de apa de suprafata, cursurile de apa sau zonele de scurgere.

Un sistem de reciclare a apei rezultata din spalare va reduce utilizarea apei si costurile aferente. Baia de spalare ar trebui sa fie impermeabila si izolata de zona inconjuratoare printr-o bordura ridicata sau cu o scurgere speciala, cu efluentul directionat catre canalizarea de apa reziduala iar in mod normal apa ar trebui filtrata cu ajutorul separatorului de hidrocarburi. In cazul in care nu este disponibila o canalizare  efluentul trebuie scurs intr-un bazin sigilat. Efectivul de la apa de inalta presiune si apa de curatat cu aburi poate cauza probleme si acestea trebuie utilizate numai in spalatorii desemnate.

Trebuie sa aveti grija deosebita atunci cand folositi hidrocarburi, cum ar fi parafina si spirt alb, ca substante degresante, deoarece aceste substante sunt toxice pentru viata din rauri. In niciun caz, aceste substante nu trebuie evacuate in canalele de apa de suprafata. Aruncarea la canalizare poate fi, de asemenea, inacceptabila, iar intreprinzatorul de canalizare trebuie contactat.

Nu folositi niciodata degresante sau agenti de curatare cu aburi pentru a curata astfel de zone decat daca exista o scurgere speciala.

Orice lichid este colectat folosind un material absorbant care trebuie aruncat in siguranta in afara locului. Sigilarea zonei poate fi adecvata pentru a impiedica lichidul sau absorbantul sa intre in sistemul de drenaj.

O supapa este prevazuta la iesirea separatorului de ulei pentru care se va inchide in timpul operatiei de curatare si al tuturor spalarilor pentru a colecta apa care va fi separata de hidrocarburi. Ar trebui instalata o alarma pentru a indica faptul ca supapa de inchidere este in pozitia inchisa.

Acestea sunt cele mai comune sfaturi pentru un mediu sanatos. Va recomandam sa tineti cont si de faptul ca in marketplace gasiti cele mai bune separatoare de hidrocarburi la preturi foarte mici.

 

0 Shares
You May Also Like