Cum sa iti vopesti corect peretii

Cum sa iti vopesti corect peretii

0 Shares
0
0
0

Cand peretii casei dvs. au nevoie disperata de o noua paleta de culori, ati putea fi tentati sa luati o pensula si sa incepeti. Dar, inainte de a face acest lucru, va fi util sa fiti constienti de cateva fundamente de pictura care va pot economisi timp si efort pretioase. Cheia pentru a obtine un finisaj neted si fara dare  consta in pregatirea – dupa curatarea peretelui si aplicarea unui strat de baza de grund, va puteti indrepta atentia asupra marginilor exterioare ale peretelui si puteti lucra in interior folosind o culoare care face camera irezistibila pentru ochi. Mai multe sfaturi de amenajari gasiti pe www.beekeepingiseasy.com.

Indepartati toate accesoriile de pe perete. Localizati toate butoanele, capacele de evacuare, placile de comanda a luminii, termostatele si alte elemente de-a lungul peretelui si scoateti-le. Incepand cu o suprafata neteda, fara obstacole, proiectul va functiona mult mai eficient. Cele mai multe accente pot fi desurubate si ridicate. Asigurati-va ca tineti evidenta pieselor mici, precum fetele si separatorul, si puneti suruburile inapoi in locul lor.  Orice accente pe care nu le puteti elimina pot fi acoperite ulterior cu banda izolatoare.

Gasiti un loc pentru a stoca mobilierul, aparatele si alte obiecte din apropiere, pana veti incheia proiectul. Daca spatiul este o problema, puteti sa aruncati aceste obiecte departe de peretele pe care il veti picta. Asigurati-va ca acoperiti orice mobilier ramas cu o carpa sau o foaie de plastic care sa il pastreze protejat.

Vopseaua poate fi practic imposibila pentru a iesi din tesaturi tapitate, deci este o idee buna sa va protejati mobilierul chiar daca credeti ca este la o distanta sigura de perete. Deconectati toate electronicele si relocati-le undeva unde nu vor fi deteriorate.

Asezati o carpa pentru picaturi. Intindeti o carpa de panza sau o prelata din plastic care va va ajuta sa prindeti scurgeri si stropi dupa ce incepeti sa lucrati. Pentru o protectie maxima, carpa de picaturi trebuie sa se extinda pana la baza peretelui.

Treceti peste substraturi subtiri, cum ar fi hartia de ziar sau cearsaful de pat. Aceste materiale sunt, de obicei, prea subtiri pentru a impiedica vopseaua umeda sa curga.

Nu este nevoie sa acoperiti intregul etaj. Pur si simplu glisati carpa de picaturi unde e necesar, pe masura ce va deplasati de la un capat al peretelui la celalalt.

Curatati usor suprafata peretelui. Umeziti o carpa curata sau un burete cu apa calda si un detergent lichid usor, apoi rasturnati excesul. Rulati carpa peste pereti de sus in jos pentru a indeparta praful si alte resturi care pot interfera cu capacitatea vopselei de se a configura corect.

Utilizati o atingere usoara – pur si simplu doriti sa curatati zidul, nu-l inmuiati complet.

O cantitate mica de TSP diluat (fosfat trisodic) va fi utila pentru indepartarea murdariei si prafului lipite de pereti in zonele mai murdare, cum ar fi bucataria sau subsolul.

Acestia sunt primii pasi de urmat pentru a incepe sa iti vopsesti peretii. Nu este greu sa faci asta si mai ai nevoie doar de ceva rabdare.

0 Shares
You May Also Like