Cum sa iti alegi calculatorul conform nevoilor tale

Cum sa iti alegi calculatorul conform nevoilor tale

0 Shares
0
0
0

Cum sa iti alegi calculatorul conform nevoilor taleAlegerea calculatorului potrivit poate varia de la o persoana la alta, mai ales in functie de experienta in utilizare pe care utilizatorii o au, acestia putand fi incepatori, de nivel mediu sau avansati. in general, pentru cei care folosesc calculatorul la nivel incepator nevoile sunt reprezentate de navigarea pe internet, trimiterea de mesaje electronice, redactarea sau citirea de texte si documente care tin de birotica, ascultarea muzicii, urmarirea de filme etc. In acest caz, este clar ca nu e nevoie de alegerea unui calculator care sa ofere foarte mult, iar din acest punct de vedere bugetul care trebuie alocat pentru achizitionarea unui calculator trebuie sa fie in consecinta.

Pentru un utilizator aflat la inceputurile sale in ale tehnologiei exista cateva criterii pe care ar trebui sa le aiba in vedere pentru a-si alege calculatorul.

Primul criteriu este reprezentat de calculator de birou vs. laptop (calculator portabil). Daca esti la inceput si nu stii pe care dintre ele sa il alegi, e simplu: raspunde-ti la intrebarea „Unde voi utiliza calculatorul mai mult, acasa sau in deplasare?” In functie de raspuns vei face alegerea potrivita.

Daca este vorba despre cumpararea unui calculator care sa serveasca mai multor membri ai familiei din casa, este indicata achizitionarea unui calculator de birou deoarece pentru acelasi pret va fi mult mai performant decat un laptop si, mai mult decat atat, ofera un mai mare confort al ecranului, o tastatura si un mouse adaptate tuturor.

Daca este vorba, din contra, de achizitionarea unui calculator pentru o persoana care se deplaseaza mai mult, atunci este de preferat laptopul. De exemplu, pentru studentii care doresc sa isi achizitioneze primul lor calculator, alegerea trebuie sa fie una strategica. Acestia trebuie sa se gandeasca ca au nevoie de utilizarea calculatorului atat in locurile in care studiaza (biblioteca, sala de curs) sau unde locuiesc temporar (gazda, chirie), cat si cand se intorc acasa la final de saptamana sau in vacante.

Uneori, pentru acelasi buget optiunile difera de la un calculator la altul. Astfel, este mai convenabil sa iti alegi calculatorul in functie de optiunile care ti-ar putea fi sau nu utile: posibililitatea de a se conecta prin tehnologia WiFi, camera web, cititor de carduri, imprimanta etc.

Chiar daca calculatorul unui incepator nu trebuie sa fie puternic, este indicat totusi sa iti alegi un calculator fiabil care nu va fi scos din circuit peste putin timp. pentru nevoile adaptate unui utilizator debutant, calculatorul nu trebuie sa aiba neaparat toate tehnologiile de ultima ora, deci poate avea caracteristici precum: memorie de 2 Gb, placa integrata si procesor Intel Dual-Core si Core 2 Duo sau Celeron E3200 sau AMD Athlon X2, CD si DVD writer, ecran plat, tastatura si mouse. Majoritatea calculatoarelor este vanduta cu tastatura si mouse, nemaifiind nevoie de achizitionarea lor separata.

In cazul in care ai nevoie sa cunosti mai multe detalii despre lumea calculatoarelor pentru a te putea hotari care ti se potriveste cel mai bine, ai putea aprofunda subiectul citind despre caracteristicile mentionate mai sus. Blog it Romania poate fi o sursa pentru informatiile de care ai nevoie cu privire la acest subiect.

0 Shares
You May Also Like