Cum se intretin corect bijuteriile?

0 Shares
0
0
0

Cum se intretin corect bijuteriile?Metalele pretioase se zgarie sau isi pierd stralucirea iar pietrele pot sa fie pierdute pentru totdeauna daca nu sunt verificate si intretinute la timp.

Sfaturile de mai jos sunt interesante atat pentru persoanele care posteaza anunturi cumparam aur sau bijuterii cat si pentru cei care vor sa vanda.

Indiferent din ce material sunt facute bijuteriile podoabele isi vor pierde cu timpul stralucirea. In cazul in care tineti la o bijuterie va trebui sa stiti cum va puteti bucura cat mai mult timp de ea.

Aurul in timp devine mai inchis la culoare. Cele mai des intalnite bijuterii din metale pretioase sunt cele care sunt facute din aur. Aurul poate sa aiba diverse culori si diverse numere.

Pentru a se mari durabilitatea si duritateta aurului acesta se aliaza cu diverse alte metale. Cu timpul aurul devine mai inchis si mai putin stralucitor. Aurul alb se poate curata acasa foarte usor cu alcool etilic gasit in toate farmaciile pus pe carpe moi si lustruind bijuteria.

Aurul alb va trebui tratat cu rodiu si numai la un bijutier. Dupa ce este slefuit aurul isi pierde gramajul. Aurul nu trebuie sa fie pus langa argint sau langa cupru pentru ca isi va pierde duritatea.

Argintul este mult mai putin pretentios. Unele bijuterii, mai exact cele de argint se innegresc si lasa urme. Pentru a evita sa vi se intample asta este recomandat sa aplicati o pelicula de vopsea incolora care sa va ajute sa stopati oxidarea si implicit acele urme negre care pot ramane pe piele.

Argintul se poate curata cu apa si cu sapun si suc de lamaie. Bijuteriile de argint ar trebui clatite cu apa calda si in ultima etapa se va lustrui cu ajutorul bucatilor de piele de caprioara. Se evita curatarea cu perioa deoarece argintul nu este la fel de dens ca aurul sau ca platina si se zgarie mult mai usor.

Bijuteriile facute din argint se innegresc la actiunea gazelor care contin sulf si de aceea nu trebuie lasate langa obiecte de cauciuc sau materiale cu proteine. Evitati sa lasati arginutul in soare sau sa il aveti si pe plaja.

O metoda traditionala prin care se curata bijuteriile este prin utilizarea pastei de dinti si a unei perii dar aceasta metoda nu se recomanda in special in cazul bijuteriilor cu modele sau cu pietre.

Pasta de dinti va ramane la colturile bijuteriilor si dupa ce acest lucru s-a intamplat nu o veti mai putea elimina decat asteptand ca timpul sa isi faca efectul.

Modul in care pietrele sunt montate se verifica anual. Diamantele se pot pierde foarte usor daca supuneti bijuteria la socuri si aurul va ceda in cazul in care este lovit. Se recomanda ca montura acestor pietre sa se verfice macar o data pe an.

Diamantele sunt pietre scumpe si drumurile la bijutier ne ajuta sa pastram cat mai mult investitia.

Safirele diamantele sau rubinele se curata numai cu apa si sapun si se freaca cu o perie foarte fina. Turcoazul, smaraldul si sideful nu trebuie lasate in apa. Coralul si fildesul sunt organice si nu trebuie sa ia contact cu apa.

0 Shares
You May Also Like