De ce este bine sa faceti achizitii de paleti din plastic?

De ce este bine sa faceti achizitii de paleti din plastic?

0 Shares
0
0
0

Orice companie care are nevoie de paleti trebuie sa achizitioneze cele mai bune astfel de produse, pentru a putea transporta si depozita in siguranta marfa de orice fel.

Recomandarea este pentru paleti din plastic care sunt din plastic dur, foarte rezistenti si usor de intretinut, ideali pentru depozitare sau transport in conditii de igiena a produselor din industria alimentara, electronica, farmaceutica si altele. Paletii din plastic au diverse dimensiuni, dimensiunea standard fiind 1200×800 mm, sau 1200×1000 mm.

In afara de dimensiunea standard, paletii au dimensiuni atipice pentru comenzi ale marilor companii, deci pentru cantitati foarte mari de paleti, pentru ca aceasta modificare a dimensiunii implica o schimbare a matritei.

Paletii au o rezistenta destul de mare, cantitatea pe care o pot suporta este intre 800 si 1000 kg la marfa dinamica si pana la 1600 kg la marfa statica. Dar sunt foarte usor de transportat spre deosebire de paletii din lemn care sunt mult mai grei si se stivuiesc altfel. Paletii din lemn se stivuiesc unul cu picioarele in sus si celalalt cu picioarele in jos, pe cand cei din plastic se stivuiesc in cuib adica unul intr-altul, economisind mult mai bine spatiul.

Din aceasta cauza, aproape de doua ori mai multi paleti din plastic fata de cei din lemn vor avea loc in acelasi spatiul de depozitare sau de transport. Alt avantaj este ca paletii din plastic nu trebuie tratati termic, neavand nevoie de uscare dupa ce au fost fabricati.

Achizitiile de paleti din plastic sunt ceva mai scumpe la inceput, pretul acestora fiind mai mare decat al celor din lemn, dar in timp investitia se amortizeaza pentru ca sunt mult mai rezistent, deci marile companii ii vor folosi pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Dar este adevarat ca paletii din plastic nu se mai pot repara la fel ca cei din lemn. Trebuie manipulati cu atentie, desi fiind usori nu necesita atat forta, si nu vor fi aruncati, ca sa se strice atat de repede.

Schoeller Allibert produce toate tipurile de paleti din plastic, are din ce in ce mai multe vanzari catre firme, acestea achizitionand din ce in ce mai des astfel de paleti, pentru ca dupa ce i-au folosit, au remarcat ca sunt foarte rezistenti, usor de manipulat si respecta conditiile de igiena. Orice fel de marfa poate fi depozitata si transportata cu paletii din plastic, deci sunt versatili, se pot adapta oricaror cerinte din partea clientilor.

Este deci recomandata achizitionarea de paleti din plastic de catre marile companii care vor investi in cel mai performant produs existent in prezent pe piata ambalajelor, astfel transportul si depozitarea marfurilor sa fie executate in cele mai bune conditii oriunde, pe orice distanta, fara a deteriora produsele, iar manipularea acestora sa nu reprezinte un efort prea mare.

Din ce in ce mai multe achizitii de paleti din plastic inseamna cresterea productiei de astfel de ambalaje, dar si imbunatatirea produselor finite, pentru o permanenta grija catre clienti.

0 Shares
You May Also Like