De ce sa iti iei un avocat pentru procesul tau?

0 Shares
0
0
0

De ce sa iti iei un avocat pentru procesul tau?Daca ai un proces in care esti implicat, asistenta unui avocat iti va fi de mare ajutor, inclusiv atunci cand cauti avocati din Cluj sau din orice alt oras al tarii.

Ajutorul unui avocat este recomandat in multe cazuri, in special in cele de drept civil si dreptul familiei. In procesele de divort sunt implicate adesea si aspecte legate de partajul bunurilor comune ale celor doi soti.

Aceasta procedura trebuie reglementata printr-un proces, cu ajutorul unor avocati deoarece, daca totul este facut in mod necorespunzator, consecintele pot fi extrem de neplacute in plan financiar.

Daca cei doi soti ajung la o intelegere privind impartirea bunurilor, atunci ei nu vor avea parte de un proces stresant, insa exista posibilitatea de a face totul in urma unui proces. Instanta va decide ce bunuri trebuie impartite intre cei doi soti in procesul de partaj.

Se poate ajunge si la situatia in care impartirea bunurilor se face printr-un proces de partaj judiciar. In acest caz, toate bunurile ce trebuie impartite sunt supuse unui proces de expertizare pentru a se determina valoarea lor de circulatie. Exista si posibilitatea ca ele sa fie impartite in natura de cei doi soti. Nu e obligatoriu sa se faca partajul in natura deoarece cei doi soti pot ramane proprietari pe cota-parte ai acelor bunuri pe care ei le-au dobandit in urma casatoriei.

In cazul partajului exista anumite costuri implicate de proces, ele putand ajunge la sume foarte mari pentru ambii soti. Avocatul te poate ajuta, in acest caz complex, sa determini valoarea taxelor care trebuie platite catre stat pentru a putea initia procesul de partaj al bunurilor comune.

Pe langa reprezentarea ta in fata instantei, avocatul se ocupa inclusiv de actele care trebuie depuse la dosar, ia legatura cu experti autorizati si indeplineste diverse tipuri de proceduri necesare in astfel de cazuri.

Cei care divorteaza, in special dupa o casnicie indelungata, au adesea si unul sau mai multi copii minori. Astfel de situatii, de divort cu copii minori, implica stabilirea unei pensii de intretinere si a unui program de vizitare pentru parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul sau minorii.

Un divort se poate pronunta prin acord sau pentru anumite motive temeinice. In fata instantei va fi nevoie adesea de cate un martor pentru fiecare dintre cei doi soti. Marturia martorilor in instanta este si ea importanta in pronuntarea unui divort.

In stabilirea pensiei de intretinere a minorilor se vor lua in calcul nevoile acestora si veniturile cu caracter de regularitate inregistrate de parintele caruia trebuie sa i se opreasca din salariu aceasta contributie lunara.

Experienta unui avocat cu experienta bogata in acest domeniu al Dreptului isi spune cuvantul si te ajuta sa duci la bun sfarsit un asemenea proces. Avocatul tau se poate implica inclusiv in negocieri cu partea adversa, negocieri in urma carora sa ajungeti la o solutie potrivitita pentru ambele parti.

Daca nu optezi pentru serviciile unui avocat specializat, este posibil sa faci unele greseli ce te-ar putea costa.

0 Shares
You May Also Like