Generatoare electrice destinate sustinerii functionarii serverelor

0 Shares
0
0
0

Generatoare electrice destinate sustinerii functionarii serverelorUn sistem capabil sa asigure functionarea serverelor pe durata intreruperii furnizarii energiei electrice are ca si punct central un generator electric.

Solutia de achizitie sau inchiriere generator electric, implica decizii in ceea ce priveste firma producatoare, puterea generata, eventual combustibilul utilizat si pretul de achizitie.

Orice firma are nevoie de un sistem de sustinere a functionarii energiei electrice pe durata avariilor electrice, sistem care sa permita salvarea datelor atat pe server cat si pe calculatoarele legate la server, insa firmele de tipul data-center-elor au o nevoie mai acuta de protejare a alimentarii, ca urmare a numarului mare de clienti legati la server, a gestionarii dificile a grupului, s.a.m.d.

Din punct de vedere al combustibilului utilizat, generatoarele pot fi pe benzina sau pe motorina.

Generatoarele cu functionare diesel au un cost de intretinere mic, fiabilitate ridicata si sunt eficiente si robuste.

Un astfel de generator eletric este cel produs de firma Genmac, generator electric ce asigura pana la 440 kW putere necesara atat serverului, cat si a sistemelor de sustinere cum este ventilatia, iluminatul, protectia la suprasarcina, s.a.m.d.

Generatorul utilizeaza ca si combustibil motorina, este fiabil si robust, firma producatoare acordand o atentie deosebita sigurantei in exploatare pe intreaga durata a procesului de fabricatie, ceea ce face din acest tip de generator, o versiune potrivita pentru deservirea data-center-elor inclusiv in cazul celor amplasate in zone urbane.

Nivelul de poluare fonica este redus, eficienta arderii combustibilului este ridicata, iar carcasa asigura functionarea in conditii normale chiar daca generatorul este amplasat in aer liber.

Pentru puteri mai mici, exista posibilitatea achizitionarii variantei propuse de firma Imer, si anume un generator electric care asigura pana la 88 Kw, respectiv Imer Light, care poate sustine pana la 37,6 kW, iar varianta Worx produsa de Genmac, ce este capabila sa sustina consumuri intre 5.5 – 22.4 kW.

Ceea ce au in comun toate aceste generatoare electrice este combustibilul, care este motorina, fiabilitatea, rezistenta in conditii drastice de mediu, nivelul redus al poluarii fonice si/sau chimice, eficienta in functionare, s.a.

Pentru o functionare normala a data center-ului care este deservit de un astfel de generator electric, pentru cazurile de avarie a sistemului de distributie electricitate, este imperios necesara achizitia unei baterii de back-up  care sa sustina consumul  de energie pe durata celor 30 de secunde pana la intrarea in regim a generatorului, precum si un sistem automatizat de pornire a generatorului la sesizarea caderii de tensiune, ceea ce asigura cuplarea imediata a generatorului.

Daca sumele necesare a fi cheltuite pentru punerea la punct a unui astfel de backup energetic pentru momentele, destul de rare, cand apar avarii electrice sunt prea mari, exista oricand varianta de inchiriere a generatorului, elementul cel mai costisitor al sistemului, ulterior fiind posibila achizitonarea echipamentelor inchiriate la un pret convenabil, care tine cont de perioada de inchiriere.

0 Shares
You May Also Like