Rafturile deschise – un must have pentru o bucatarie practica

0 Shares
0
0
0

Rafturile deschise - un must have pentru o bucatarie practica
Utilizarea inteligenta a spatiului din bucatarie ne ajuta sa putem depozita cu usurinta toate vasele si ustensilele pe care le folosim atunci cand gatim. De mare ajutor sunt rafturile deschise, deoarece ne ofera un spatiu generos de depozitare, mult mai mare decat cel oferit de dulapurile inchise. In plus, ii ofera bucatariei un aspect original, placut ochiului.

Un obstacol pentru cei care doresc sa isi monteze rafturi deschise in bucatarie este reprezentat de depunerile de grasime, produse atunci cand gatim. Aceste neplaceri pot fi eliminate prin utilizarea unei hote, care va elimina impuritatile si ne va ajuta sa mentinem vasele curate.

Depozitarul alcatuit din rafturi deschise este o solutie nu doar pentru bucatariile mici, dar si pentru bucatariile deschise. Se pot utiliza pentru depozitarea obiectelor pe care le folosim zilnic in bucatarie, precum sunt canile, farfuriile, cutiile cu alimente si condimentele. Datorita faptului ca aceste depozitare sunt lipsite de usi, ne putem bucura de acces rapid. Astfel, vasele preferate vor fi mereu la indemana.

Totodata, bucataria dumneavoastra va arata foarte bine, iar daca optati pentru vesela colorata, cu siguranta o va inveseli, pentru a-i conferi un farmec aparte. In functie de preferinte, puteti opta pentru rafturi simetrice, dar si pentru cele asimetrice, care vor transforma propria bucatarie intr-un spatiu vesel si modern.

Posibilitatile de amenajare a rafturilor  deschise sunt nelimitate, astfel incat fiecare colt din bucataria dumneavoastra poate fi ocupat de un mic raftulet, pentru a depozita condimentele, sticlutele cu uleiuri pe care le utilizati atunci cand gatiti sau chiar obiecte traditionale.

Daca doriti sa aveti o bucatarie traditionala, puteti alege rafturi din lemn natural, care pastreaza striatiile lemnului si se potrivesc foarte bine cu o vesela traditionala. Indiferent de alegerile pe care le veti face, functionalitatea unor astfel de rafturi deschise nu este de neglijat. In plus, sunt potrivite si pentru baie, acolo unde spatiul nu ne permite sa avem un mobilier generos.

De asemenea, se pot utiliza rafturi pentru mobilarea balconului. Acestea sunt utile daca doriti sa depozitati pe balcon borcanele cu conserve pentru iarna. Se vor pastra foarte bine si vor fi mereu la indemana. In cazul in care aveti putina indemanare, va puteti crea singuri rafturile din bucatarie, baie sau balcon.

Acestea sunt mai accesibile ca pret decat dulapurile inchise si nu aveti nevoie de experienta pentru a le organiza singuri, dupa bunul plac. Sunt usor de fixat si aveti libertarea de a le monta in diferite forme, pentru a fi originali si a iesi din tiparele clasice. Asadar, utilizarea acestor rafturi reprezinta un bun prilej pentru a va pune creativitatea la incercare.

Daca urmeaza sa va mutati intr-o noua locuinta, ii puteti face o surpriza partenerei, prin realizarea unui depozitar modern si original in noua bucatarie. Sotia dumneavoastra va fi incantata sa isi expuna canutele colorate, paharele si farfuriile pe rafturile create de dumneavoastra. Cu siguranta va fi o surpriza placuta, care va incanta ochiul si va mult mai putin costisitoare decat alte solutii de amenajare a spatiului.

0 Shares
You May Also Like