Istoria rochiei pentru femei insarcinate

Istoria rochiei pentru femei insarcinate

0 Shares
0
0
0

De-a lungul  istoriei, in intreaga lume, imbracamintea pentru femei a fost necesara pentru a se adapta la nevoile sarcinii si alaptarii, care au fost susceptibile de a prelua un procent mare din viata femeilor intre pubertate si menopauza.

Inainte de revolutia industriala, fabricarea tesaturilor si a imbracamintii era suficient de intensa pentru a impiedica fabricarea articolelor de imbracaminte exclusiv pentru sarcina. Pentru cele mai frumoase modele de rochite accesati pagina Rochii-perfecte.ro.

Astfel, in Europa occidentala inca din perioada medievala, rochia obisnuita a tuturor claselor a fost usor adaptata pentru sarcina. Corsetul tricotat, care implica frecvent panouri centrale pentru acoperirea taliei extinse, a fost predominant. Palariile, separate sau integrate cu corsetul, au fost legate de ambele parti, la fel de adaptabile. Femeile pareau sa nu se gandeasca la faptul ca hainele se ridicau mult in fata din cauza abdomenului.

Incepand cu secolul al saisprezecelea, stilurile au devenit mai restrictive. Rochiile au fost consolidate, dar pentru a fi ferme in fata. Medicii certau femeile ca purtau aceste stiluri de haine in timpul sarcinii, acuzandu-le ca au pus moda deasupra sanatatii copilului lor nenascut.

Dar este posibil sa se puna corsetul sau braul pe burta  fara a  strange, si acest lucru a fost probabil comun. Femeile nu au renuntat la corsete in timpul sarcinii, cel putin in public. Femeile de toate clasele purtau corsete in timpul sarcinii, pentru a aplatiza abdomenul, si sorturi ridicate cat mai sus pentru a ascunde decalajul din zona din fta fata.

Secolul al XVIII-lea si al XVIII-lea

Atribuit lui Marcus Gheeraerts II – Portretul unei Doamne Necunoscute este un portret de femeie gravida necunoscuta care ilustreaza perfect vestimentatia acelor timpuri.

Unele femei au inventat articole de imbracaminte speciale pentru sarcina, un exemplu fiind un atelier al unui designer de imbracaminte matlasata din secolul al XVIII-lea din colectia de la Colonial Williamsburg , in care a aparut o vesta ce se extinde peste burta pentru a acoperi decalajul din fata ce apare atunci cand femeia poarta un sacou. S-a constatat ca aceste haine au fost adoptate de membri claselor superioare, care si-au putut permite sa le cumpere.

In mod particular, femeile la moda din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea  purtau rochii si acasa care erau facute special si erau foarte populare la domiciliu, purtate de ambele sexe. Femeile de toate clasele au, purtat de asemenea, tunica  fara maneci, matlasata sau cu cordon pentru care sa sprijine burta si sanii. Femeile din clasa de lucru au avut posibilitatea sa aleaga mai mult vestele libere, neconstruite, numite “halate de pat”, pe care le asociau cu o fusta o fusta.

Rochia sac, introdusa la inceputul secolului al XVIII-lea, se pare ca poate fi legata de marchiza de Montespan, amanta a lui Ludovic al XIV-lea, care se straduia sa-si ascunda sarcina pentru a ramane mai mult timp in instanta.

Acest lucru a fost raportat la acel moment si poate sa fi creditat mai mult decat merita majoritatea acestor anecdote. Putand fi desfacut atat pe fata, cat si pe spate, saccul mai tarziu a fost facut astfel incat sa se inchida doar in fata si astfel fiind mai potrivit pentru sarcina decat alte stiluri.

0 Shares
You May Also Like