Performanta webcam-urilor folosite la videochat

0 Shares
0
0
0

Performanta webcam-urilor folosite la videochatPerformanta unei camere web este direct legata atat de capabilitatile hardware ale computerului pe care o vei folosi, precum si de viteza conexiunii la internet.

Putem face anumite comparatii intre diferite webcamuri, testandu-le pe acelasi computer sau pe computere asemanatoare din punct de vedere al hardware-ului de la interior. Daca esti interesat de angajari videochat, intra pe Angelsoflove.ro!

Poate fi incredibil de frustrant sa-ti achizitionezi o camera web noua, doar pentru a constata fenomene pronuntate de “clipping” sau incetiniri, asa ca, asigura-te intai ca ai efectuat o mentenanta completa a sistemului tau si ca acesta indeplineste toate cerintele hardware recomandate, pentru ca webcam-ul respectiv sa poata fi folosit in cele mai bune conditii.

Astea fiind spuse, trebuie sa stii ca pe locul 2 in ceea ce priveste calitatea video, camera va fi influentata de rezolutia maxima la care poate afisa si capta imagini, precum si de vitezele de captura (frames per second).

Calitatea imaginii. Acorda o atentie deosebita frame rate-ului.

Toate camerele web de inalta definitie suporta rezolutii full hd 1080p = 1980×1080 pixeli reali si in unele cazuri rezolutii chiar mai mari, de pana la 4k (de 4 ori full hd). In timp ce aceste numere probabil ca arata impresionant, este important de inteles mai ales “cand” este aceasta rezolutie disponibila.

Pentru unele camere, pentru a putea filma la rezolutie 1080p, trebuie sa micsorezi asa numitul framerate, adica viteza pe secunda a cadrelor (frames per second) de la sa zicem standardul de 30 sau 60 de cadre pe secunda, la maxim 22 sau 25.

Din nefericire, nu este foarte usor sa iti dai seama cum sa ajustezi aceasta viteza, iar pentru un necunoscator in domeniu si in general un necunoscator al termenilor video-hardware, poate fi un lucru destul de dificil.

Pentru a-ti pastra clipurile video fluente, “line”, trebuie sa stii ca un frame-rate cat mai mare, este intotdeauna de ajutor in aceasta privinta, indiferent de rezolutia la care filmezi.

Un video de calitate standard filmat la 60 de cadre pe secunda, va arata(va rula) mult mai bine decat unul filmat la o rezolutie mai inalta, dar cu 15-20 de cadre pe secunda. Cele mai bune webcam-uri disponibile pe piata, ofera o viteza de filmare de 30 de cadre pe secunda (30fps) la o rezolutie full hd.

Ce altceva mai este important atunci cand aleg o camera web?

Cand te decizi asupra capabilitatilor de care ai nevoie la o camera web, este important sa iei in considerare 2 lucruri: video call-urile online pe programe gen Skype, Yahoo messenger sau pe site-uri de videochat si asa numitul Vlogging.

Persoanele care fac videochat cu prietenii si familia prin Skype sau Facebook, au nevoie de un webcam ce ofera o focusare automata sau fixa, cu capabilitati de face-tracking (urmarire a fetei), cu corectie a luminii si reducere a zgomotului de imagine (noise reduction).

Aceste instrumente te vor ajuta sa poti vorbi nestingherit cu prietenii, fara sa te mai gandesti la setarile camerei. Acestea vor trebui setate o singura data, dupa care camera le va retine si vor fi active chiar si dupa ce vei reporni computerul.

Pentru vlogging, se cauta foarte mult focusul manual, upload-urile de tip “one-click” si capacitatea webcam-ului de a face zoom, zoom-ul optic fiind cel mai apreciat.

0 Shares
You May Also Like