Reteta reala de pizza margherita cu rosii si mozzarellaPregatirea aluatului de pizza la domiciliu devine usoara atunci cand cunoasteti trucurile pentru corectitudinea corecta. Descoperiti adevarata reteta de pizza margherita, si cu siguranta reusiti sa pregatiti in propria bucatarie o pizza gustoasa, cu care ii veti surprinde pe cei dragi.

Pizza margherita a fost pregatita la Napoli pentru prima data in 1889 de catre Raffaele Esposito. Producatorul de pizza, chemat in instanta in timpul vizitei regelui Umberto si a reginei Margherita, a hotarat sa umple pizza cu culorile steagului national: rosul de rosii, albul mozzarellei si verdele busuiocului. Regina a apreciat atat de mult pizza tricolora, incat Raffaele, ca un bun napolitan, avea ideea imediata de ao redenumi Margherita.

Cand va decideti sa faceti pizza acasa, trebuie sa acordati o atentie speciala aluatului. Toti producatorii de pizza amatori primesc recomandarea de a nu combina sarea si drojdia. Este adevarat ca  sarea pura inhiba actiunea drojdiei, dar numai daca cele doua ingrediente sunt in contact strans. Pentru a evita acest efect secundar, dilueaza-le in apa.

Mai mult, la sfarsitul procesului de maturare, nu exagerati cu aluatul, ci imprastiati-l usor. Lucrul cu aluatul elimina prea mult efectele odihnei si face ca baza sa fie grea. Recomandarea pentru gatit se refera la cuptorul care trebuie sa fie static. De fapt, cuptoarele ventilate tind sa faca pizza prea uscata.

Inarmati-va cu faina, mozzarella si rosii si urmati pas cu pas reteta adevaratei pizza margherita.

  1. Turnati faina pe o suprafata de lemn pentru a forma o fantana. Faceti o gaura in centru si umpleti-o cu apa calda, sare si praf de copt. Se framanta foarte viguros timp de aproximativ 15/20 de minute.
  2. Cand amestecul a ajuns la o consistenta moale, formati-l pentru a forma o bucata de paine si lasati-o sa se odihneasca si acopereiti cu o carpa. Aluatul nu trebuie sa intre in contact cu aerul exterior. Timpii de odihna sunt aproximativ 3/4 ore la temperatura camerei.
  3. Daca nu sunteti foarte familiarizat cu aluatul, puteti realiza verificarea dimensiunii aluatului. Daca aluatul este dublat in volum, procesul de inmuiere este finalizat.
  4. Taiati mozzarella in cuburi si lasati-o sa se scurga intr-o gula pentru tot timpul cand aluatul se ridica. In acest fel, mozzarella se topeste in timpul gatitului, fara a umple pizza.
  5. Impartiti aluatul in sase mici bile, puneti-le pe o tava daramata cu faina si lasati-le sa se odihneasca acoperite cu o carpa timp de 45 de minute. Tot in acest caz, procesul de inmuiere se incheie atunci cand aluatul  individual se dubleaza in volum .
  6. Se toarna piureul de rosii intr-un castron si se serveste cu un varf de sare si un picur de ulei de masline.
  7. Lucrati singurele paini, aplatizandu-le si imprastiindu-le cu mainile. Daca nu ati dobandit inca dexteritatea potrivita, utilizati un stift de rulare . Grosimea bazei depinde de gusturile tale personale. Cu toate acestea, este recomandabil sa-l raspandi pana cand obtineti un disc destul de subtire.
  8. Luati rosiile cu o lingura, turnati-le in centrul fiecarui disc si raspanditi-le uniform folosind spatele unei linguri. Completati umplutura cu mozzarella.
  9. Incalziti cuptorul la 250 de grade si apoi coaceti timp de aproximativ 10 minute. Inainte de a aduce pizza la masa, adaugati un picur de ulei brut si garnitura cu busuioc proaspat.

Ei bine, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati atunci cand intentionati sa pregatiti o Pizza Margherita in propria bucatarie.

In conditiile in care insa timpul nu va permite, sau considerati ca nu va descurcati, cu siguranta puteti sa sunati la IlPizzaIolo, iar astfel cea mai rapida livrare pizza din oras va ajunge la usa dvs. in cel mai scurt timp.

Puteti dupa cum spuneam sa va comandati Pizza Margherita de la IlPizzaIolo, insa cu siguranta oferta acestei pizzerii contine o multime de alte feluri delicioase de pizza. Mai puteti comanda Pizza Funghi, Pizza Gorgonzola, Pizza Cotto, Pizza Capricciosa, Pizza Napoli, Pizza Salame, Pizza Salsiccia, iar exemplele pot continua.

Pe langa faptul ca la IlPizzaIolo puteti comanda cea mai rapida livrare pizza din oras, vestea buna este ca aici pizza este coapta pe vatra, ceea ce face ca gustul sau sa fie mult mai delicios decat al unei pizza preparate acasa.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.