Sfaturi pentru a alege gradinita ideala

Sfaturi pentru a alege gradinita ideala

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru a alege gradinita idealaImediat dupa ce li se termina concediul de maternitate, mamele trebuie sa isi duca copiii la gradinita, pentru a se putea intoarce din nou la locul de munca. Acesta este motivul pentru care foarte multe mamici sunt stresate pentru ca nu stiu ce factori sa ia in considerare pentru a alege cea mai buna gradinita pentru copilasii lor.

In cele ce urmeaza vom prezenta cateva sfaturi utile pentru mamicile si taticii care trebuie sa aleaga o gradinita pentru copilasii lor, asa ca va invitam sa parcurgeti alaturi de noi acest articol, pentru a afla cat mai multe informatii utile.

Distanta casa – gradinita

Aceasta este un detaliu foarte important de luat in calcul, pentru ca parintii isi doresc o gradinita aproape de casa. Acest lucru este firesc, pentru ca de obicei dupa ce isi duc copiii la gradinita, parintii merg la servici.

Cei care pun distanta pe primul loc, pot si sa isi inscrie copiii la o gradinita aproape de locul lor de munca, astfel incat de la gradinita la servici sa ajunga in doar cateva minute.

Personalul

Personalul gradinitei conteaza foarte mult, iar parintii trebuie sa tina cont de acest aspect. Este important ca parintii sa asiste la diferite conversatii reale care au loc intre personal si copii. Acest lucru arata un interes real in ceea ce au copiii sa spuna, precum si un interes real pentru copii insisi.

Cadrelor didactice trebuie sa le pese de copii. Acest lucru poate fi vazut in multe feluri atunci cand parintii ajung intr-o gradinita. Ar trebui sa vada zambete si sa auda rasete in salile de clasa. Membrii personalului ar trebui sa asculte cu adevarat copiii. Ar trebui sa existe o multime de interactiuni intre educatori si cei mici, precum si intre cei mici si colegii lor.

Cu siguranta, parintii ar fi inspirati sa isi inscrie copiii la o gradinita, unde educatorilor le pace munca pe care o presteaza. Acest lucru este mult mai greu de constatat doar din observarea, asa ca mai multe dicutii cu educatorii daca este posibil, ar fi de mare ajutor. De-asemenea parintii ii pot solicita directorului prescolar rata cifrei de afaceri. Daca multi dintre profesori au fost acolo de ani de zile, acesta este un semn bun.

Tot in ceea ce priveste personalul, parintii trebuie sa se informeze cu privire la pregatirea cadrelor didactice, iar directorul gradinitei ar trebui sa poata oferi informatii despre pregatirea educatorilor.

Mediul

Salile de clasa cu mobilier pentru copii cu siguranta reprezinta un alt aspect foarte important de luat in calcul la alegerea gradinitei pentru cei mici. Copiii trebuie sa se simta confortabil in timp ce creierul lor creste. Camerele nu trebuie sa fie uriase, dar ar trebui sa fie dimensionate corespunzator pentru numarul de copii de acolo.

Arta, scrierea, creatia si imaginile copilasilor ar trebui sa fie evidente in jurul salii de clasa. Ar trebui sa se simta ca un spatiu care le apartine.

Comunicare

Parintii trebuie sa se intereseze de modul in care pot comunica cu personalul gradinitei. Buletinele informative lunare, calendarele si e-mailurile pot fi unele modalitati prin care gradinita comunica cu parintii.

Timpul de joaca al copiilor

Copiii invata prin joc, deci acest lucru este incredibil de important! Cat timp este destinat pentru ca micutii sa se joace? Este o parte a zilei cand copiii exploreaza numeroase concepte in grupuri mici? Sau poate construiesc blocuri din piese lego, sau asculta o poveste despre animalele salbatice din arctic? Cu siguranta acest aspect este important si parintii trebuie sa afle informatii depsre timpul de joaca.

Activitati de mana.

Din nou, copiii invata prin joc. Corpurile lor mici trebuie sa fie complet scufundate in invatare. Copiii ar trebui sa detina carti, sa atinga blocuri, sa invete matematica in miscare, sa asculte muzica, sa danseze etc. Cu siguranta ca nu trebuie sa stea jos si sa completeze foi de lucru zi de zi.

Gradinita de stat sau gradinita privata?

Aceasta este o decizie foarte importanta. Parintii care pun partea financiara pe primul plan, aleg o gradinita de stat, in timp ce parintii pentru care siguranta si bunastarea celor mici conteaza cel mai mult, aleg sa isi inscrie copiii la gradinita particulara sector 1 Teddybar.

Intr-o asemenea gradinita privata, mediul este mai sigur si mai placut pentru cei mici, cadrele didactice se comporta exemplar, iar cei mici nu isi vor mai dori sa plece de la gradi.

Ei bine, acestea sunt cateva sfaturi pe care trebuie sa le ia in considerare parintii care trebuie sa isi inscrie copiii la gradinita.

0 Shares
You May Also Like