Sfaturi pentru transferarea corpului persoanei decedate

0 Shares
0
0
0

Organizarea unei inmormantari inseamna, printre altele, si achizitionarea unui sicriu, alegerea modalitatii de inhumare sau incinerare sau optiunea de transportare a corpului. Transport-decedati.ro pune la dispozitia oricui atat informatii despre ceea ce trebuie sa faceti in cazul unui deces, precum si servicii de care aveti nevoie in astfel de situatii.

Inainte de punerea in mormant, corpul defunctului poate fi transportat dintr-un loc in altul cu ajutorul unui vehicul pus la dispozitie de o firma de pompe funebre.

Este vorba despre un vehicul funerar echipat cu o cutie de racire pentru conservarea corpului in conditii optime, la temperaturi scazute. Legea autorizeaza transportul unui defunct inainte de punerea sa in mormant pentru a fi transportat dintr-un anume loc la domiciliul sau, la resedinta familiala sau intr-o camera funerara.

Transportul corpului celui decedat are constrangerile sale, insa totul se poate rezolva pana la urma. Daca morga se gaseste in aceeasi cladire cu locul in care va fi ingropat, atunci nu se mai pune problema transportului. Insa aceste cazuri sunt foarte rare, iar gasirea unei modalitati de a transporta corpul dintr-un loc in altul trebuie sa se faca.

Transportul fara ca decedatul sa fie pus in sicriu trebuie efectuat in cel mult primele 24 de ore care urmeaza dupa deces sau in 48 de ore daca defunctul a primit ingrijirea necesara conservarii corpului practicata de un tanatopractor.

Daca transferul corpului dintr-un loc in altul dureaza prea mult (peste 600 km), corpul defunctului trebuie tratat de un tanatopractor (injectie cu formol).

In ziua inmormantarii, cea care se ocupa de transportul corpului la mormant este firma de pompe funebre aleasa in vederea organizarii evenimentului. Transportul sicriului se realizeaza cu ajutorul unui vehicul funerar agreat numit dric. Acesta permite transportul corpului, al florilor sau al altor articole funerare, precum si transportul personalului autorizat sau al anumitor membrii ai familiei defunctului care doresc insotirea corpului.

Vehiculul funerar depune corpul la locul inmormantarii, fie el cimitir sau crematoriu si poate fi insotit de un alt vehicul destinat transportarii florilor si coroanelor care nu  intra in dricul in care se afla corpul.

Pretul unui transport de acest fel variaza in general in functie de numarul de kilometri parcursi. Pe langa tariful kilometric se pot adauga anumite taxe de trecere sau altele. Exista totusi diferente mari de pret pentru transportarea defunctului de la un caz la altul, deoarece fiecare situatie este unica.

In cazul persoanelor decedate in alte tari decat cele natale, majoritatea persoanelor aleg ingroparea defunctului in tara sa de origine. Acest lucru necesita, asadar, transportul international care de cele mai multe ori se realizeaza pe cale aeriana.

In functie de fiecare caz in parte, societatea de pompe funebre isi atribuie sarcina transportului rutier sau aerian a sicriului. De asemenea, aceasta se va ocupa si de diversele formalitati administrative care insotesc transportarea unui corp in strainatae (cele obtinute de la prefectura, politie, consulat etc.).

Dupa o incinerare, este necesar transportul urnei. Acesta se poate realiza de oricie, chiar si prin intermediul postei sau al mijloacelor aeriene. In cazul transportului aerian, urna va fi insotita de certificatul de deces si de cel de incinerare.

0 Shares
You May Also Like