Ce trebuie sa faci pentru a avea covoarele curate?

0 Shares
0
0
0

Covorul este un accesoriu intalnit in fiecare locuinta, iar acesta are rolul de a scoate in evidenta anumite elemente importante din cadrul unei incaperi a locuintei.

In momentul in care iti alegi covorul, acesta trebuie sa se asorteze foarte bine din punct de vedere al culorii, si nu numai, cu fiecare element de decor din incapere, incepand de la zugraveala, si pana la obiectele de mobilier, perdele, draperii, canapea, si asa mai departe.

Trebuie mentionat faptul ca deoarece covoarele sunt asezate jos, direct pe parchet, si calcam zi de zi pe ele, acestea se vor murdari odata cu trecerea timpului, se vor umple de praf, iar noi, va trebui sa cautam pe Curat-tapiterii.ro, cea mai buna solutie de a curata covoarele.

Covoarele pot sa fie curatate foarte bine de catre o firma de curatat covoare, care datorita faptului ca foloseste cele mai bune instrumente, cea mai noua tehnologie de spalare a covoarelor, si cele mai bune solutii pentru covoare, cu siguranta iti vor spala covoarele perfect.

Vei putea insa, ca in situatia in care nu prea iti surade ideea de a-ti spala covoarele la o asemenea firma, sa le duci la o spalatorie auto, care pe langa spalarea si cosmetizarea masinilor, se mai ocupa si de spalarea covoarelor.

In conditiile in care insa, iti doresti sa te ocupi de covoarele tale, fara a mai apela la ajutorul specialistilor, cu siguranta trebuie sa stii cum se mentine un covor curat.

Mai intai de toate, ar trebui sa maturi si sa aspiri cat mai bine covorul, iar in acest caz, ar trebui ca pentru aspirarea covorului, sa folosesti daca ai la dispozitie, un aspirator care functioneaza cu apa.

Aceasta ar fi solutia cea mai buna, deoarece un aspirator care functioneaza cu apa nu va mai permite ca praful sa fie eliminat din nou in camera, la fel cum se intampla cu aspiratoarele normale.

Mai mult decat atat, ai putea chiar sa scoti afara covorul, si sa il bati cu batatorul pana in momentul in care vei vedea faptul ca din covor nu mai iese praf. Este important sa scoti afara covorul in aer liber si sa il bati, pentru ca in acest fel se va elimina tot praful, iar plus de asta, covorul va primi si un aer proaspat.

Odata ce vei duce apoi covorul inapoi in casa, va trebui sa te preocupe perierea acestuia cu atentie, pentru ca in acest fel, se vor indeparta toate scamele si toate firele de par adunate odata cu trecerea timpului intre fibre.

Pentru a peria covoarele, vei avea nevoie de o solutie anume pentru spalarea covoarelor, sau vei putea sa iti creezi tu acasa o solutie, din apa calda si otet.

Ei bine, acestea sunt cele mai simple trucuri pe care le poti urma in conditiile in care covorul este doar plin de praf si iti doresti sa indepartezi praful si sa ai un covor curat.

Sunt cazuri in care insa, covorul este patat de exemplu de ciocolata, iar atunci ar fi nevoie sa foloseti un detergen pentru indepartarea petelor. Guma de mestecat sau ceara topita, ar putea fi indepartate cu fierul de calcat, iar exemplele pot continua la nesfarsit.

0 Shares
You May Also Like