Telefonul se descarca prea repede?

Telefonul se descarca prea repede?

0 Shares
0
0
0

Telefonul se descarca prea repede?Unul dintre aspectele pe care le avem in vedere la achizitionarea unui telefon mobil,mai precis smartphone este autonomia acestuia.

Industria acumulatorilor a evoluat mult in ultima perioada insa tehnologia aduce cu viteza luminii noi aplicatii si functii telefoanelor noastre fapt care ne aduce in situatia utilizarii mai mari si pe perioada mai indelungata pe parcursul unei zile.

Toate aplicatiile pe care le utilizam incepand de la retele de socializare pana la jocuri, muzica sau alte functii sunt consumatoare de energie.

Este deja cunoscut faptul ca nu toate aplicatiile sunt create de profesionisti si deci nu prezinta o optimizare reala pentru consum. Datorita acestui lucru este total gresit sa afirmam ca unele telefoane nu sunt performante. O baterie Huawei Mate 20 a inregistrat un record in lumea smartphone-ului integistrand o autonomie de 14 ore si 26 de minute utilizand o capacitate de 4000 mAh .

Utilizam de obicei luminozitatea la nivelul maxim uitand ca telefonul are o functie de adaptare  sau chiar reducere a luminozitatii ecranului si drept urmare un consum mai mic de energie.

Ecranul fiind unul din cei mai mari consumatori de baterie este recomandat sa fie setat un timp de 30 de secunde de expirare iar luminozitatea sa fie setata pe modul Automat.

Sistemele Android mai noi sunt dotate cu o functie care permite prelungirea autonomiei bateriei prin integrarea unor moduri de economisire inteligenta. Ideal ar fi ca toate functiile prestabilite sa fie dezactivate in special cele pe care nu le utlizam si care sunt consumatoare de energie.

Unele aplicatii necesita un trafic mai mare de date mobile sau au nevoie de mai multe resurse de procesare si asftel performanta generala scade.

Indiferent de modelul de smartphone verificarea din meniu a aplicatiilor consumatoare de energie este o metoda foarte usoara de a depista si anula unele aplicatii pe care nu le folosim dar ruleaza pe telefon.

Aici gasim afisata si starea bateriei iar la unele modele chiar si o predictie despre autonomia acesteia.

Revenind la problematica intrebare de ce se descarca telefonul atat de repede , raspunsurile le gasim simplu si rapid, aruncand o privire in telefon si stabilind ce aplicatii ne sunt necesare din cele care ruleaza, la ce putem renunta si cat de necesar este sa le accesam atat de des.

Pe langa consumul de energie, unele aplicatii aplicatii sunt consumatoare de memorie si resurse de procesare. Un top al celor mai mari aplicatii consumatoare de energie aduc in prim plan exact aplicatiile pe care noi le folosim cel mai des cum ar fi Facebbok sau Instragram, aplicatii la care cu siguranta nu vom renunta in favoarea unei autonomii mai indelungate a bateriei.

In randul adolescentilor dar si al adultilor este de precizat categoria care utlizizeaza 80% din baterie , pana la epuizare cu jocuri instalate pe smarphone si nu in ultimul rand programe de chat instant care pana la urma sunt utile si folosite zilnic.

Pentru o autonomie mai indelungata este necesar deci sa renuntam la unele aplicatii consumatoare care se pare ca afecteaza destul de mult performantele telefonului.

Unele aplicatii folosite foarte rar se por dezactiva si activa dupa preferinta atunci cand este nevoie. Starea de veghe a telefonului poate influenta starea bateriei datorita faptului ca dipozitivul foloseste o coenxiune celulara care este tot timpul functionala.

In procele sistemului Android se regaseste drept consumatoare mare de energie si conexiunea Wi-Fi, de aceea este recomandat ca atunci cand nu utilizam telefonul sa il deconectam de la aceasta.

Aplicatiile care sincronizeaza automat datele sunt de asemenea mari consumatoare de energie si deci rularea lor pe fundal va duce la cresterea consumului de energie.

Orice aplicatie care mentine ecranul dispozitivului pentru o perioada mare de timp, cum ar fi jocuri, citit de carti, vizionare de filme, vor scadea cu mult autonomia bateriei.

Accesand meniul bateriei putem afla in mod rapid care sunt toate aplicatiile care utilizeaza si descarca bateria, ecranul din meniul bateriei afisand consumul de la ultimul ciclu de incarcare. In acest fel vom putea primi informatia corecta despre fiecare aplicatie si vom stabili la care dintre ele putem renunta sau le vom putea inchide pe cele care ruleaza pe fundal si nu le utilizam sau pur si simplu nu stim ca sunt consumatoare de energie.

Dupa toate aceste verificari si ajustari ale telefonul se poate sa ne schimbam parerea in ceea ce priveste decarcarea telefonului si sa utilizam functiile si aplicatiile lui cu mai multa chibzuinta si atentie.

0 Shares
You May Also Like