Tot ce trebuie sa stiti despre repatrierea din Rusia

Tot ce trebuie sa stiti despre repatrierea din Rusia

0 Shares
0
0
0

Daca aveti nevoie de cel mai bun pret repatriere decedati va rugam sa dati click pe link. In cele ce urmeaza va prezentam cum puteti repatria decedati din Rusia si care sunt formalitatile necesare.

In caz de deces care areloc in timpul zilei, un medic trebuie sa fie informat (fie personal, fie mergand un medic din policlinica), precum si un inspector regional al politiei (o obligatie a medicului). Politia certifica inspectia corpului decedatului, in timp ce medicul emite o declaratie care sa ateste moartea.

Daca se produce o moarte seara, noaptea sau dimineata devreme, trebuie sa se faca un apel catre medicii de urgenta (112) pentru a certifica moartea.

In cazul in care medicul nu poate identifica cauza exacta a mortii, corpul va fi supus unei examinari post mortem la morga, care este, de asemenea, procedura normala pentru moartea unui strain.

Dupa ce moartea este certificata, decedatul este dus la  morga prin transport special amenajat de medic. Acest transport este de obicei gratuit, dar uneori trebuie platita o mica taxa de catre ruda apropiata sau reprezentant. Daca este necesar, morga elibereaza un document care sa ateste cauza mortii.

In cazul in care decesul survine intr-un spital sau in alta institutie de ingrijire a sanatatii, aceasta institutie elibereaza documentele necesare (un certificat medical, precum si, in unele cazuri, rezultatele unei examinari a organismului) si le prezinta celor care urmeaza sa inregistreze decesul.

In termen de trei zile de la data decesului sau de la data la care a fost gasit corpul, ruda apropiata, prietenul, reprezentantul sau persoana care a gasit corpul, trebuie sa raporteze decesul in biroul regional al registrului civil, ZAGS (site-ul web in limba rusa). Certificatele primite de la medic, de la morga si de la politie trebuie sa fie prezentate. Din acest motiv, un certificat oficial de deces  este emis de ZAGS.

Certificatul de deces include urmatoarele informatii:

•    Numele decedatului
•    Data si locul nasterii
•    Ultima adresa cunoscuta
•    Gen
•    Nationalitate
•    Cetatenie
•    Data si locul decesului
•    Cauza mortii
•    Numele si adresa organismului emitent
•    Numarul de inregistrare al certificatului
•    Numele si adresa persoanei care primeste certificatul de deces

Aceasta procedura este aceeasi pentru cetatenii straini sau pentru cetatenii rusi. Cu toate acestea, pentru  straini, trebuie de asemenea sa contactati ambasada tarii de origine si compania de asigurari.

Serviciile funerare sunt aranjate de societatile funerare si platite de catre rudele sau sau persoanele apropiate. Exista execeptii in anumite cazuri pentru cetatenii rusi, in care statul acopera costul (inclusiv pentru pensionarii militari, somerii, cei fara adapost sau copiii decedati lanastere). Atat inmormantarea cat si incinerarea sunt posibile, incinerarea fiind putin mai ieftina. Nu exista reguli specifice privind timpul minim sau maxim dupa moarte pentru inmormantare sau incinerare. Legile despre inmormantari sunt in mod rezonabil flexibile in functie de caz si de nevoile individuale.

In cazul decesului unui cetatean strain, companiile funerare pot furniza si serviciul de repatriere, lucrand in cooperare cu companiile de asigurari pentru a asigura toate modalitatile de transport si pentru a intreprinde toate formalitatile necesare.

Decedatul poate fi pastrat in morga timp de 14 zile gratuit. Deoarece niciun cetatean strain nu poate primi o viza ruseasca fara asigurare medicala, clauza de repatriere ar trebui inclusa in polita, iar in caz de repatriere, toate cheltuielile ar trebui acoperite de asigurare.

0 Shares
You May Also Like