Care sunt cele mai sensibile piese pentru smartphone?

Care sunt cele mai sensibile piese pentru smartphone?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui telefon mobil, cu siguranta nu este o misiune atat de simpla precum pare aparent, iar acest lucru nu ar trebui sa surprinda pe nimeni, daca stam sa tinem cont de faptul ca pe piata exista o multime de modele de telefoane mobile, unele dintre acestea fiind de o calitate mai buna, in timp ce altele sunt de o calitate indoielnica.

Ei bine, in momentul in care iti cumperi un smartphone, cu siguranta pe langa pret, mai trebuie sa tii cont si de brandul care a scos pe piata telefonul, dar si de specificatiile tehnice ale acestuia.

Un alt aspect foarte important, pe care ar cam trebui sa il ai in vedere, este legat de pretul pentru piese telefoane, pentru ca stim cu totii cat de sensibile sunt smartphone-urilor, iar in cazul unor defectiuni, au nevoie de piese de schimb pentru a fi reparate.

Si daca tot am adus piesele de schimb in discutie, este foarte important de precizat faptul ca, piesa cea mai sensibila a unui smartphone, si totodata piesa care se schimba cel mai des, este display-ul dispozitivului.

Acest lucru se datoreaza in mod special neglijentei utilizatorilor, care nu isi echipeaza telefonul cu accesoriile de protectie compatibile acestuia.

O alta piesa foarte sensibila a unui smartphone, care se schimba destul de des in cazul smartphone-urilor, mai ales in cazul acelor dispozitive care nu apartin unor producatori de top, este touchscreen-ul.

Touchscreen-ul se poate sparge in urma unui impact, la fel ca si display-ul, in conditiile in care pe ecranul telefonului nu se gaseste un geam de protectie aplicat. Aceasta piesa insa, se poate defecta si din alte motive, iar unul dintre acestea ar fi folosirea telefonului in mod excesiv, pentru jocuri.

Sunt situatii in care utilizatorii isi ingrijesc telefonul mai mult decat exemplar, insa cu toate acestea, terminalele ajung in service pentru alte probleme hardware.

O astfel de situatie ar fi aceea in care butonul Home al telefonului nu mai raspunde la comenzi, sau raspunde cu intarziere. In acest caz, cu siguranta solutia cea mai des intalnita consta in inlocuirea butonului Home al telefonului, iar dispozitivul va functiona din nou perfect.

La fel se poate intampla si cu butoanele de reglare volum, care din anumite motive pot sa nu mai raspunda la comenzi, insa problema se poate remedia rapid, printr-o inlocuire a acestor butoane, la un service gsm.

Alte telefoane au probleme in ceea ce priveste receptionarea semnalului gsm, iar o astfel de problema cu siguranta nu este cauzata de catre utilizator. Cel mai probabil, aceasta problema ii este datorata antenei de semnal a telefonului, iar singura solutie pentru ca dispozitivul sa nu mai aiba aceasta problema, consta in inlocuirea rapida a antenei de semnal.

Difuzorul telefonului este iarasi o piesa care se schimba destul de des in cazul smartphone-urilor, iar acesta de foarte multe ori nu mai functioneaza in mod corespunzator, datorita depunerii prafului, sau datorita unor alti factori.

Ei bine, cam acestea sunt cele mai cautate piese pentru smartphone, insa din fericire ele se pot gasi si la magazinele online, si la service-urile gsm, asa ca daca telefonul tau are nevoie de piese de schimb, cu siguranta ai mai multe solutii la dispozitie pentru a alege piesele.

0 Shares
You May Also Like