Ce rol are filtrul de ulei?

Ce rol are filtrul de ulei?

0 Shares
0
0
0

Ce rol are filtrul de ulei?Uleiul de motor si filtrul de ulei sunt doua consumabile pe care soferii le cumpara frecvent pentru masinile lor, iar de regula, atunci cand se face schimbul de ulei, se schimba si filtrul de ulei, la aproximativ 10.000 – 15.000 de kilometri parcursi.

Filtrele de ulei au o functie foarte importanta si daca filtrul dvs. de ulei are o calitate slaba, acesta poate scurta durata de viata a motorului si poate determina si alte componente sa esueze, asa ca este important sa optati pentru un filtru ulei de cea mai buna calitate.

Aceasta mica parte a sistemului de lubrifiere al masinii joaca un rol important in protejarea motorului de uzura prematura. Toate piesele mobile din motor au nevoie de ulei curat pentru a le lubrifia.

In cazul in care veti opta pentru un filtru de calitate indoielnica, iar acesta devine prea blocat pentru a-si face treaba corect, atunci uleiul murdar va continua sa circule in jurul motorului masinii, ceea ce va duce la o presiune redusa a uleiului si la riscul de impuritati care are un efect drastic asupra functionarii interne a masinii.

Un filtru de ulei de calitate contribuie la prevenirea eroziunii. Filtrul de ulei curata uleiul in timp ce trece prin filtru si impiedica poluantii abrazivi sa deterioreze partile din motor.

Este foarte important sa alegeti un filtru ulei de inalta calitate, deoarece constructia interna si calitatea filtrului au un efect enorm asupra vietii motorului masinii.

Una dintre standardele utilizate pentru determinarea calitatii unui filtru de ulei se numeste eficienta de filtrare sau retentie de dimensiune a particulelor. Retentia marimii particulelor este masura in care un filtru poate retine particule de marimi diferite. Wix a dezvoltat o eficienta optima de filtrare in filtrele lor.

Sunt capabili sa prinda si sa mentina in esenta toate particulele mai mari de 25 de microni (un fir de par uman masoara aproximativ 70 de microni in diametru.) Aceste filtre pot, de asemenea, capta un procent ridicat de particule chiar mai mici.

Un alt standard pe care trebuie sa il indeplineasca un filtru de calitate este capacitatea de mentinere a murdariei. Aceasta este cantitatea de contaminanti care poate fi indepartata si tinuta de filtru pana cand filtrul nu mai functioneaza. Capacitatea filtrelor Wix este mult mai mare decat cerintele minime specificate de producatorii de vehicule pentru un interval regulat de schimbare a uleiului.

Manualul dvs. de utilizare ar trebui sa va ofere un ghid despre cat de des trebuie sa schimbati filtrul de ulei deoarece acesta va varia in functie de marca si modelul vehiculului dvs. Daca atunci cand scurgeti uleiul din masina pentru al inlocui, se pare ca este foarte murdar, atunci cu siguranta trebuie sa va ganditi sa inlocuiti filtrul de ulei.

Daca scurgeti uleiul intr-un recipient transparent este important sa il lasati lasati sa se raceasca dupa ce lasati-l sa se termine de scurs, iar apoi veti putea vedea daca exista o multime de sedimente in partea de jos. Daca exista sediment, atunci acesta este un indicator clar ca va trebui sa inlocuiti filtrul de ulei cat mai curand posibil.

0 Shares
You May Also Like