Cum sa iti incarci corect telefonul?

0 Shares
0
0
0

Fiecare utilizator de telefon mobil si-ar dori ca telefonul pe care il detine, sa functioneze foarte mult timp fara a intampina nici o problema tehnica, si daca mai este posibil si sa tina foarte mult timp incarcat, chiar daca este folosit ore intregi.

Acest lucru se pare ca momentan nu este posibil, pentru ca un telefon, oricat de performant ar fi, odata si odata tot se va bloca, indiferent de marca si modelul pentru care ai optat. Si in ceea ce priveste bateria, fie ai un model foarte scump, fie ai optat pentru un model mai ieftin, aceasta oricum se va descarca destul de rapid, atunci cand vei folosi dispozitivul.

Ei bine, in ceea ce priveste bateria telefonului, si incarcarea bateriei, trebuie sa stii ca sunt cateva sfaturi pe care le-au dat expertii de-a lungul timpului, si care s-au dovedit a fi foarte utile.

In primul rand, pentru incarcarea dispozitivului, ai nevoie de un incarcator telefon care sa-i fie compatibil dispozitivului tau. De aici incepe totul, iar in ceea ce priveste incarcatorul, acesta il ai cu siguranta, pentru ca vine la pachet cu telefonul.

Deci, sunt foarte multi utilizatori de smartphone care au tot timpul wifi si bluetooth-ul activat. Aceste functii ale telefonului vor consuma energie in momentul in care sunt activate, chiar daca nu folosesti wifi pentru a naviga pe internet, sau bluetooth-ul pentru a transmite date.

Cel mai bine ar fi sa le activezi doar cand ai nevoie. Deasemenea, cu ele activate, telefonul se va incarca mai greu, asa ca ar fi indicat sa le dezactivezi de fiecare data cand nu le folosesti.

Sunt foarte multi utilizatori care isi pun dispozitivul la incarcat seara cand se pun la somn. Se spune ca acest lucru nu este prea indicat, pentru ca in momentul in care dispozitivul este incarcat, acesta trebuie deconectat de la sursa de energie electrica, pentru ca in timp, bateria telefonului va avea de suferit.

Deci ca si un sfat util, incearca sa iti incarci dispozitivul pe timpul zilei, iar cand este incarcat, deconeceaza incarcatorul.

Sunt cazuri in care utilizatorii de telefoane mobile, incearca sa isi incarce dispozitivul folosind un alt incarcator decat cel original, insa nici aceasta idee nu este una foarte buna, asta in conditiile in care accesoriul este unul contrafacut.

Ca si consecinte ale acestui fapt, fie se poate supraincalzi telefonul, fie se va supraincalzi incarcatorul, insa daca vei folosi foarte mult timp un astfel de incarcator, este foarte posibil ca acesta sa ii fie daunator dispozitivului.

Asadar, in cazul in care nu iti mai gasesti incarcatorul, decat sa folosesti unul contrafacut, sau incarcatorul altui telefon, cel mai bine ar fi sa te duci la service si sa cauti un incarcator original pentru modelul tau de telefon.

Daca nu vei gasi un astfel de incarcator la service, poti cauta la orice magazin al oricarui operator de telefonie mobila, pentru ca sigur vei gasi ceea ce cauti.

In cel mai rau caz, iti vei putea comanda un astfel de incarcator de la un magazin online, insa cand primesti coletul, trebuie sa te asiguri ca ai primit un incarcator original.

 

0 Shares
You May Also Like