Nu te poti conecta la wi-fi folosind smartphone-ul? Iata cateva solutii de rezolvare

Nu te poti conecta la wi-fi folosind smartphone-ul? Iata cateva solutii de rezolvare

0 Shares
0
0
0

Daca ai probleme cu smartphone-ul la conectarea intr-o retea de internet de tip wi-fi, afla ca nu esti singurul. Din fericire pentru tine, exista cateva lucruri pe care le poti face, pentru a rezolva problemele de conectare la internet, cu ajutorul retelelor wi-fi. Cauti reparatii telefoane cu Android? Intra pe Service-Gsm.ro.

Dupa cum stii deja probabil, daca wireless-ul normal de pe telefonul tau nu mai functioneaza cum trebuie, vei fi nevoit sa folosesti wireless-ul de la operatorul tau (Vodafone, Orange, etc.), operator care te va taxa in plus pentru acest lucru, daca ai depasit pachetul de date lunar inclus in cartela pre-pay sau in abonament.

In acelasi timp, wi-fi-ul normal, este de cele mai multe ori semnificativ mai rapid decat cel de la operator si ar trebui sa-l folosesti, daca ai acces la o astfel de retea. Este si mai rapid si mai accesibil.

Importanta parolelor de wi-fi:

Poate suna mai mult decat logic, dar daca nu stii, afla ca o retea wireless (fie ca este una home sau open/publica), daca este o retea sigura, cel mai probabil are o parola de acces. Fara aceasta parola nu vei putea intra in aceasta retea wireless, deci nu te vei putea folosi de ea.

Trebuie sa introduci parola (daca o stii) si sa incerci sa te conectezi la retea. Unele parole sunt case-sensitive (ai grija daca aceasta contine majuscule, trebuie introduse exact asa).

Daca ai introdus parola si smartphone-ul nu s-a conectat, incearca sa o introduci de mai multe ori si verifica daca ai tastat bine caracterele. De cele mai multe ori, utilizatorii fac mici greseli atunci cand introduc o parola (uita sa introduca o majuscula si tasteaza in schimb o litera normala, introduc o cifra gresit, etc.). Acest lucru este suficient pentru ca reteaua respectiva sa va refuze conectarea, deci accesul la ea.

Este wi-fi-ul pornit pe smartphone?

Stim, e funny intrebarea, dar de cate ori nu ti s-a intamplat sa nu te poti conecta la retea, singura problema fiind de fapt ca ai uitat sa pornesti wi-fi-ul? Ni s-a intamplat si noua, nu numai tie. Poti verifica foarte rapid daca ai uitat sa-l pornesti, trebuie doar sa arunci o privire la status bar (langa baterie in general) si langa semnul de putere a semnalului.

Acolo ar trebui sa vezi cateva liniute de semnal pentru wi-fi, daca nu exista nimic, cel mai probabil ai uitat sa-l pornesti.

Daca wi-fi-ul este pornit dar semnalul pentru o anumita retea este foarte slab, de foarte multe ori te poti chiar conecta la aceasta retea, dar internetul nu va functiona sau paginile se vor incarca extrem de greu. Incearca sa gasesti o retea cu semnal foarte bun (de minim 3 liniute) si conecteaza-te la aceasta.

Descarcarea si trimiterea pachetelor de date ar trebui sa fie stabila si in concluzie, internetul va functiona in parametri optimi. Daca nu poti gasi o astfel de retea (cu semnal bun), vei fi nevoit sa folosesti temporar internetul de la operator.

0 Shares
You May Also Like