Cum trebuie sa procedezi pentru a inchiria o masina

0 Shares
0
0
0

cum-trebuie-sa-procedezi-pentru-a-inchiria-o-masinaMulti dintre noi prefera sa inchirieze o masina, atunci cand plecam intr-o excursie. Cauti rent a car Timisoara la preturi fara concurenta? Intra pe NovumTimisoara.ro. Dar, majoritatea persoanelor nu realizeaza ca pot cadea in diverse capcane, facand acest lucru.

Cu toate astea, daca vei tine cont de sfaturile noastre, poti evita toate aceste probleme, atunci cand vei inchiria o masina. Iata mai jos, ce trebuie sa faci:

  1. Incearca sa eviti agentul de inchiriere.

Multe firme mari (mai ales cele din strainatate) au angajati angenti de inchiriere, pentru a tranzactiona contractele de inchiriere, intre tine si firma de rent-a-car respectiva. Acesti agenti insa, iau si ei un comision, la fiecare inchiriere.

Uneori acest comision poate fi foarte mare si de aceea va sfatuim sa-i evitati sau cel putin sa incercati acest lucru. Cea mai buna idee este sa va duceti personal la firma de rent-a-car si sa aranjati acolo inchirierea, cu toate detaliile necesare.

Astfel, veti obtine cea mai buna rata posibila (de la acea companie), fara sa treceti prin intermedierea agentului.

  1. Compara firmele de rent-a-car, cauta-le pe cele mai serioase si alege una dintre ele.

Site-urile pentru comparatii reprezinta cel mai vabil tool, in momentul in care te hotarasti sa inchiriezi o masina, fie din Romania, fie din afara tarii.

Folosirea acestor website-uri de comparatii iti va aduce numai beneficii, pentru ca numai astfel vei fi capabil sa ai un feedback real despre practicile unei anumite firme si despre toate problemele cu care s-au confruntat alti utilizatori, evitand astfel sa faci aceleasi greseli pe care le-au facut si altii inaintea ta.

Exista o multitudine de astfel de site-uri, majoritatea sunt bune. Te-am sfatui sa le ocolesti pe cele care impun o taxa de consultare, exista alte alternative la fel de viabile, dar gratuite.

  1. Centrele de inchiriere de la aeroporturi costa de obicei mai mult.

Daca vrei sa-ti inchiriezi masina de la aeroport, nu te-am sfatui sa apelezi la serviciile unui centru de inchirere situat exact acolo. Aceste centre au de obicei preturi mai mari, chiar mult mai mari in unele cazuri.

Cea mai buna idee ar fi sa-ti inchiriezi masina din timp, de la o firma situata in orasul/tara respectiva si care sa-ti trimita masina la timp, exact in momentul in care avionul tau a ajuns pe pista. Astfel, nu vei fi nevoit sa apelezi la centrul de inchiriere al aeroportului, care iti va percepe taxe foarte mari, chiar si daca inchiriezi masina pentru foarte scurt timp.

  1. Realimenteaza masina cu benzina/motorina inainte de a o lasa la firma de inchirieri de unde ai ridicat-o.

Foarte multe firme de inchirieri auto cer taxe suplimentare daca aduci masina inapoi aproape pe 0 combustibil (mai ales cele de afara).

De aceea, este bine sa realimentezi masina pentru a evita taxele suplimentare si te-am sfatui sa pastrezi chitanta de la benzinaria respectiva, dupa ce ai realimentat. Prezentand aceasta chitanta, vei dovedi ca masina a fost realimentata si firma de rent-a-car nu te va taxa in plus.

0 Shares
You May Also Like