Generalitati despre bateriile iPhone

Generalitati despre bateriile iPhone

0 Shares
0
0
0

Generalitati despre bateriile iPhoneToate bateriile reincarcabile isi pierd eficienta in timp si, din pacate, acumulatorul pentru iPhone nu este o exceptie. Pe masura ce bateria imbatraneste, poate incepe sa necesite incarcarea mai frecventa, sa mentina incarcarea mai putin bine sau chiar sa inceapa sa inchida telefonul in mod neasteptat.

Odata ce bateria iPhone-ului dvs. trece peste punctul 500 de taxe complete, se sugereaza inlocuirea acestuia, asa ca de exemplu utilizatorii care folosesc inca un model iPhone 6, nu ar trebui sa fie surprinsi daca ar fi nevoiti sa opteze pentru o baterie iPhone 6 noua, mai ales daca de cand detin dispozitivul nu au schimbat inca bateria. Din pacate, iOS nu indica de cate ori bateria curenta a fost incarcata, dar exista si alte modalitati de a verifica starea bateriei.

La inceputul lui 2018, Apple a lansat o actualizare a software-ului iOS cu noi caracteristici care “dau utilizatorilor o mai mare vizibilitate in ceea ce priveste starea de sanatate a bateriei iPhone-ului lor, astfel incat ei sa poata vedea singuri daca starea lor afecteaza performanta”.

Dupa lansarea iOS 11.3, acum este usor sa vedem cat de bine functioneaza bateria si daca trebuie inlocuita. Aceasta caracteristica a fost imbunatatita si in iOS 12.

Cum sa verificati daca este necesara inlocuirea bateriei iPhone

  1. Accesati Setari> Baterie
  2. Apasati pe Health Health

Veti vedea ce inseamna “capacitatea maxima” a bateriei dvs. – este o masura a capacitatii bateriei dvs. fata de momentul in care bateria a fost noua. Cu cat este mai in varsta iPhone-ul, cu atat este mai probabil acest numar sa fie. Apple recomanda ca “Reducerea capacitatii poate duce la mai putine ore de utilizare intre taxe.”

Daca bateria iPhone functioneaza bine, veti vedea un mesaj care arata ca “acumulatorul dvs. suporta performanta de varf normala”.

Cu toate acestea, daca iPhone-ul dvs. a suferit o oprire neasteptata deoarece bateria nu a reusit sa furnizeze putere de varf, este posibil sa fi fost aplicata functia de gestionare a performantei – si, daca este cazul, veti vedea un mesaj care arata ca: “Acest iPhone a avut o inchidere neasteptata, bateria nu a putut furniza puterea maxima necesara. Gestionarea performantei a fost aplicata pentru a impiedica acest lucru din nou.

Pe langa declaratia de mai sus, veti vedea Dezactivati. Daca atingeti optiunea, puteti opri functionarea iPhone-ului dvs., desi este posibil sa apara o intrerupere neasteptata data viitoare cand bateria este sub presiune.

Este posibil sa vedeti un avertisment suplimentar ca “starea de sanatate a bateriei este in mod semnificativ degradata. Furnizorul de servicii autorizat de la Apple poate inlocui bateria pentru a restabili performanta si capacitatea completa.

Este posibil ca bateria sa aiba o capacitate scazuta, dar nu a fost aplicata gestionarea performantei. Acest lucru poate indica pur si simplu ca nu ati fost intr-o situatie in care ar fi putut avea loc o oprire neasteptata. Cu toate acestea, daca ati juca un joc grafic intensiv, in timp ce bateria era sub 20%, setarea ar putea fi declansata.

Daca observati un mesaj de deteriorare a sanatatii bateriei, puteti continua sa utilizati telefonul, dar este posibil sa aveti o capacitate redusa de incarcare si cateva probleme de stabilitate usoara in timp ce bateria este incarcata mai putin.

0 Shares
You May Also Like