IPhone 6 componente competitive

IPhone 6 componente competitive

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste noile dispozitive cei de la Apple au comis-o din nou in momentul in care au scos noul telefon si accesorii iPhone 6. Noul iPhone este inaintea tuturor competitorilor in ceea ce priveste testele de performanta iar noul set se poate compara si cu Retina MacBook in ceea ce priveste componentele.

Performanta foarte buna a noului iPhone 6 nu e ceva neasteptat si se considera faptul ca toate celelate iPhone-uri in momentul in care au fost lansate au fost la fel de bune ca si alti competitori cu Android.

Daca va intrebati cum de a reusit Apple de aceasta data totul este simplu. Compania are un chip A9 mai puternic si mult mai eficient, de 2GB din standardul nou si are si un GPU destul de nou care se afla la o distanta destul de lunga in fata competitiei.

Mai exista inca o piesa secreta din noul iPhone care este responsabila pentru un nou spor de performanta despre care nimeni nu ar vrea sa vorbeasca in mod real si reprezinta o piesa pe care competitorii nici macar nu o au.

In timp ce e mult mai usor sa discutam daca 1GB sau 2GB  de RAM ajung pentru noul an, cei mai multi fani este posibil sa ignore ceea ce se poate numi controller NAND pentru iPhone. Componenta aceasta in mod special se ocupa si de managementul memoriei dar si de cel al vitezelor in ceea ce priveste scrierea si citirea, iar Apple in mod cat se poate de surprinzator au dezvoltat-o pe iPhone 6S.

De fapt cum spun expertii nu numai ca Apple a conceput designul insa este exact aceeasi componenta care ar putea sa fie gasita in noile telefoane Mac. Acest lucru inseamna ca Apple s-a pregatit sa dea vitezele SSD pe noile telefoane.

Performanta NAND este mare mai ales in modurile in care se aplica scrierea secventiala in functie de studiul performantei transferului de date. Apple inegreaza practic o solutie ce nu exista inca pe niciun dispozitiv similar pe care il au competitorii.

Datorita acestei componente iPhone poate sa citeasca si poate sa scrie datele mult mai repede decat toate dispozitivele competitorilor, si fac ca acest cip sa fie responsabil si pentru viteza in plus a setului.

Procesorul imbunatatit, procesorul video si memoriile in plus ajuta foarte mult si isi aduce contributia in mod semnificativ la sporul de performanta prezentat pe iPhone 6S. Apple se orienteaza catre procesul de tehnologie cpu de tip Fin FET de la TSMC ori de la Samsung.

De asemenea, cu modelul acesta au aparut si facilitati noi asa cum este 3Dtouch si camera de 12 MPX care suporta video recording cu o rezolutie de 4k. In 3D Mark spre exemplu putem sa vedem o continuare a trendului de cursa lunga din testele physics unde cel mai important determinat al performantelor este viteza de ceas si cea a memoriei.

Totusi in legatura cu performanta grafica vedem imbunatatiri uriase, se constata ca este intrecuta performanta ultimului iPad care era considerat cel mai performant dispozitiv Apple.

0 Shares
You May Also Like