Xiaomi Redmi Note 3 vs. Meizu M3 Note

Xiaomi Redmi Note 3 vs. Meizu M3 Note

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce noua tehnologie isi gaseste locul in smartphone-urile de tip flagship ale marilor producatori, facilitati lansate inainte ce nu demult erau “cutting edge”, ajung sa fie considerate mai degraba unele mid range sau low end. Daca vrei accesorii telefoane originale, intra pe TelefoaneGsm.ro.

Din punct de vedere al politicilor economice, aceasta abordare poate fi dezbatuta. Totusi, functioneaza destul de bine atunci cand se aplica tehnologiei si anume hardware-lui. Cu fiecare an care trece, performanta si calitatea constructiei smartphone-urilor din gamele low-end, cresc considerabil.

Nu cu mult timp in urma, cumpararea unui telefon low end, te lega de un compromis in legatura cu experienta in utilizare, ca urmare a reducerilor masive a costului de productie. In ziua de astazi insa, este posibil sa cumperi un telefon foarte capabil, pentru foarte putini bani. In acest articol vom prezenta 2 astfel de telefoane: Meizu M3 Note si Xiaomi Redmi Note 3.

Asemanarile dintre aceste 2 device-uri se extind cu mult in afara branding-ului “Note”. Au capabilitati si componente hardware similare, precum si un pret asemanator. Ambele smartphone-uri vin in cate 2 versiuni de baza: una cu 2Gb de Ram si 16gb capacitate de stocare + o configuratie ceva mai scumpa ce mareste capacitatea Ram la 3Gb si pe cea de stocare la 32 Gb.

Configuratia de baza este tipica am putea spune pentru aceasta categorie de pret, in timp ce 2Gb de Ram ar trebui sa fie suficienti pentru majoritatea utilizatorilor fara pretentii prea mari, experienta in multitasking fiind mai mult decat decenta.

De asemenea, smartphone-urile celor 2 producatori folosesc display-uri de 5.5 inch (sunt aproape niste phablet-uri), cu rezolutia 1080p, construite pe tehnologia IPS. Au camere frontale de 5megapixeli, in timp ce camerele principale sunt dotate cu AutoFocus (PDAF) si dual-tone Led flash.

Cele 2 telefoane suporta standardul de retea 802.11ac wi-fi, un lucru destul de rar in gamele mid range. Cea mai mare diferenta si singura care iese in evidenta (intre cele 2 modele), este SoC-ul folosit. M3 Note foloseste un MediaTek Helio P10 este un cpu octa-core (cu 8 core), iar Redmi Note 3 are un Snapdragon 650, care este un quad core.

De asemenea, gpu-ul folosit difera, pe M3 Note avem unul de la Arm – Mali T860MP2 in timp ce pe Redmi Note 3, putem gasi o solutie de la Adreno – Adreno 510, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui. In afara de configuratiile diferite ale core-urilor si ale procesoarelor grafice folosite, fiecare SoC foloseste un proces de fabricatie diferit.

Ambele sunt bazate pe node-ul de 28 nm de la TSMC, dar Snapdragon 650 foloseste HPm 28 nm simplu, in timp ce Mediatek Helio P10 foloseste 28 nm HPC+, o iteratie mai noua. Ambele Soc-uri includ un procesor “baseband” integrat. Modem-ul categoria 6 LTE de pe MediaTek ofera pana la 300mbs download si 50mbps upload. Cel de pe Redmi Note 3 este un Qualcomm X8 LTE, un modem capabil de aceasi banda in download, dar dublu in upload (pana la 100mbps).

Device-urile asadar sunt similare, calitatea constructiei si performantele sunt cam aceleasi, le puteti alege pe oricare in functie de preferintele si cerintele estetice, ambele sunt telefoane excelente pentru aceasta categorie de pret.

0 Shares
You May Also Like