Cat de riscant este sa achizitionam un laptop refurbished

Cat de riscant este sa achizitionam un laptop refurbished?

0 Shares
0
0
0

Cat de riscant este sa achizitionam un laptop refurbished

Despre laptopurile refurbished putem spune ca sunt alternative la cele noi sau second-hand. Trebuie sa intelegem ca piata refurbished de laptopuri a luat in ultimii ani un avant considerabil si in Romania. De aceea trebuie sa ne gandim de doua ori cand facem o asemenea achizitie.

Este oare rentabil sa achizitionam un laptop nou la un pret de cateva mii de lei sau ar trebui sa ne orientam spre piata refurbished care ne poate oferi laptopuri cu reducere chiar si de 60-70%?

Multi s-ar gandi ca este riscanta achizitionarea unui laptop refurbished din urmatoarele considerente: in primul rand aceste laptopuri au fost folosite, iar in al doilea rand pretul este suspect de mic, deci trebuie sa aiba produsul ceva probleme nu? Nimic mai fals.

Nu trebuie facuta greseala de a confunda un laptop second-hand cu unul refurbished. Intr-adevar cele second-hand pot avea unele probleme, deoarece acestea nu au fost reconditionate si apoi testate. Pur si simplu, au fost revandute fara nicio reparatie, indiferent de problemele pe care acestea le au.

In opozitie cu laptopurile second-hand se afla celalalt tip de produse de acest gen deja folosite, si anume cele refurbished. Aceste laptopuri refurbished reprezinta o categorie aparte de laptopuri. Oare de ce, ar intreba unii clienti? In primul rand laptopurile refurbished provin de regula de la companii multinationale, institutii financiare sau alte institutii cu foarte multi salariati.

Aceste companii achizitioneaza laptopurile in leasing si o data cu expirarea leasingului, produsele sunt scoase temporar de pe piata. Ulterior acestea sunt reconditionate si li se inlocuiesc piesele uzate sau defecte. Sunt supuse apoi unui proces de testare amanuntita, in urma caruia primesc girul de a fi reintroduse pe piata. Deci nu veti gasi pe piata laptopuri refurbished lasate la voia intamplarii.

Apoi trebuie tinut cont ca majoritatea companiilor multinationale folosesc laptopuri ale unor branduri de renume cum ar fi HP, Lenovo, Samsung, LG, Dell, Sony, Apple, Toshiba, Asus, etc. aceasta este o garantie in plus a laptopurilor refurbished.

Un element important al acestor laptopuri este insasi garantia, care in majoritatea situatiilor poate fi si de 3 ani. Multi clienti se uita in primul rand la garantie si apoi studiaza laptopul refurbished din alte puncte de vedere. Sunt clienti care prefera in locul unei garantii extinse un laptop refurbished de marca, acestia considerand ca va compensa lipsa unei garantii estinse la 3 ani.

Un laptop refurbished i7 este un laptop foarte performant in primul si in primul rand datorita procesorului, iar in comparatie cu unul second-hand nu costa mult mai mult. Am precizat in primul rand procesorul care este creierul unui laptop.

Pornind de aici vedem si celelalte avantaje ale unui laptop refurbished in comparatie cu alte categorii de laptopuri: pretul comparativ cu al unuia nou, piesele reconditionate sau schimbate in intregime fata de unul second-hand, etc.

Tinand cont de toate aceste aspecte se poate concluziona ca un laptop refurbished i7 reprezinta o solutie viabila si de durata, prin urmare il puteti achizitiona fara riscuri.

0 Shares
You May Also Like