Cum alegem corect firma de gazduire web

Cum alegem corect firma de gazduire web?

0 Shares
0
0
0

Va ganditi sa va faceti un site nou sau sa il modificati pe cel vechi? In acest articol urmeaza sa ava impartasim din experienta noastra , despre cum puteti sa evitati capcanele ce pot sa duca la esecul unei afaceri in mediul online.

In primul rand aveti nevoie de servicii de gazduire web pentru ca fara ele nimeni nu va vedea site-ul.

Pentru inceput este bine sa stabiliti daca veti beneficia de suport zilnic non-stop. Majoritatea oamenilor prefera chatul sau mailul decat comunicarea prin telefon. Este important oricum ca cineva sa fie acolo si sa va ajute.

Puteti sa treceti peste capacitatea discului sau latimea de banda. Sunt doua motive pentru care latimea de banda si spatiul pe disc sunt elemente importante. In cazul in care verificati firmele de hosting toate va ofera in plan shared spatiu si o latime de banda de dimensiuni nelimitate, dar termenul acesta, nelimitat este de fapt o strategie pentru marketing.

In cazul in care stati sa va ganditi mai bine, spatiul pe disc sau latimea de banda conteaza mai putin in prezent pentru ca imaginile pot sa fie stocate de exemplu pe Flickr, materialele video pe YouTube si fisierele mari in Drive, etc.

servicii-de-gazduire-web

In momentul in care alegeti o companie de gazduire web este bine sa va amititi ce va doriti exact de la hostul ideal. Nu e vorba sa gasiti cel mai bun host din lume ci este vorba sa gasiti serviciile de gazduire care sa se si potriveasca nevoilor pe care le aveti.

Este important si ca panoul de control sa fie usor de utilizat si functional. Nu conteaza de care este, atata timp cat se foloseste usor si cat ofera functiile necesare. In lipsa unui control adecvat veti depinde tot timpul de personalul de la firmele de hosting chiar si pentru modificarile de baza.

Verificati si daca veti beneficia de backup pentru site. Daca aveti un backup regulat la site, atunci nu trebuie sa va faceti griji in momentul in care micile defectiuni au loc. Cei care se ocupa de gazduirea web pot sa restaureze tot site-ul sau macar o parte din el, in timp foarte scurt.

Sunt si cateva intrebari in acest sens, pe care ar fi bine si recomandat sa le puneti firmei de hosting.

Acestia ofera backup regulat? Puteti sa faceti backup usor cu ajutorul panoului de control? Puteti sa faceti si backup in mod automat? Puteti sa restaurati singuri fisierele, pentru a nu sta de fiecare data cand este nevoie dupa personalul de la firma de hosting?

Stabiliti clar perioada de contractare. Unele companii incearca sa determine clientii sa cumpere gazduire pe perioade nejustificat de lungi si de aceea noi va recomandam ca atunci cand cumparati gazduire sa nu semnati contracte mai lungi de 2 ani doar daca firma va garanteaza ca va va restitui banii in momentul in care reziliati contractul mai devreme.

Cunoasteti limitele pe care le are contul vosru. Cat de generoasa este firma? Ar fi recomandat sa alegeti o firma cu restrictii ceva mai lejere si sa alegeti si un contract transparent.

0 Shares
You May Also Like